Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
SAM_1309
 

SUNT OG DIGG: Har du ikke laget hummus ennå er det kanskje på tide! Foto: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

5 gode grunner til å spise hummus

Hva er vel bedre enn snacks som både er skikkelig digg og samtidig sunt?

Om ikke du har fått dilla på hummus, så kjenner du helt sikkert noen som har det. For hummus passer perfekt til middagstilbehør, dipp eller på brødskiva – rett og slett til det meste.

Perfekt til hummus: Lag hjemmelagde tortillachips

Her har du fem grunner til å spise mer hummus:

1. Det smaker usunt

Hummus har en tykk, kremet konsistens, og smaker mildt og kanskje litt nøtteaktig. Craver du en usunn snack, er hummus midt i blinken! Vet du ikke hva hovedingrediensen er, vil du nok aldri tenke over at hummus er sunt. Men det er det altså, for hummus består i hovedsak av moste kikerter, som både er kalorifattige og proppfulle av næringsstoffer.

Les også: Røstede og krydrede kikertsnacks

2. Men det er sunt!

Kikerter inneholder planteøstrogener, noe som er godt nytt for kvinnelige hummus-elskere, men det er ikke den eneste helsegevinsten den lille belgfrukten har. Kikerter inneholder nemlig også et B-vitamin som er kolesterolsenkende, noe som betyr at hummus også er godt for hjertet. I tillegg er kikerter diabetesforebyggende, fordi det gir stabilt blodsukker. Nesten for godt til å være sant, men det blir bedre:

3. Det er mettende

Blir du mett av snacks og dipp? Nei. Blir du mett av hummus? Ja! Ser du på antall kalorier kan du kanskje tenke at hummus ikke er spesielt sunt. Det inneholder jo tross alt noen kalorier. Men siden hummus er mye mer mettende enn for eksempel rømmedipp, så orker du heller ikke så altfor mye. Yay!

Sunne kaloribomber: Energirike matvarer du ikke trenger å kutte ut

4. Det kan brukes til nesten alt

Det er selvsagt ikke bare rømmedippen som med fordel kan byttes ut med hummus. Det kan også være en deilig og næringsrik siderett til middagen, pålegg på brødskiven, eller hvorfor ikke bruke den som salatdressing? Når du først har fått smaken på hummus vil du se at den passer til nær sagt alt!

5. Det er kjempeenkelt å lage

De fire ovenstående punktene er selvsagt noen fantastisk gode grunner til å spise hummus. Men hva har vel det å si om man må gå gjennom ild og vann før hummusen står klar på bordet? Heldigvis er hummus laget i en fei, så det behøver du ikke tenke på. Miks ingrediensene i en blender eller i en kjøkkenmaskin, så har du lekker hummus på under to minutter!

Så, hva venter du på? Test ut oppskriften til matbloggeren Nussara Guldberg, som står bak bloggen Justanotherfoodstory.

Hummus med tahini og fersk mynte

SAM_1309
 

Foto: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

4 porsjoner, ca 224 kcal per porsjon.

1 boks kikerter, hermetiske
3 hvitløksfedd
4 ss tahini
2 ss sitron (ca. en halv sitron)
1/2 ts salt
1/2 ts spisskummin
1/2 pepper, malt
1/2 dl vann
1 ss mynteblader, grovhakket (kan sløyfes)
2 ss extra virgin olivenolje
1/2 ts paprikapulver

Slik gjør du: Ha kikertene i et dørslag eller en sil, og skyll dem godt under kaldt rennende vann. Ha alle ingrediensene (kikerter, hvitløk, tahini, salt, pepper, spisskum, sironsaft og vann) i en blender og kjør det hele til en fin og jevn blanding. Juster gjerne etter smak med sitron, salt og pepper.

Ha hummusen over i en skål, dryss over paprikapulver, mynte og extra virgin olivenolje. Voila! Der har du en sunn og proteinrik dipp!

Oppskriften kan merkes som favoritt her (kun for VK-medlemmer).

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Sunnere november med Vektklubbs utfordring

20 kalorivennlige matbytter

Smeltet ost har ikke flere kalorier enn kald ost

Derfor skal du ikke alltid lytte til kroppens signaler (åpen for medlemmer)