Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
 

HJEMMELAGET: Få ting slår fersk guacamole! Avokado er dessuten rik på vitaminer, mineraler og sunne plantefettsyrer. Oppskriften er laget av Ina Johnsen fra MatPaaBordet.no og ble først vist på godt.no. Foto: Ina Johnsen

Den perfekte guacamolen til helgekosen

Etter du har smakt denne vil du aldri mer kjøpe ferdig guacamole på butikken.

Hjemmelaget guacamole smaker uten tvil fantastisk, og det krever hverken mange ingredienser eller særlig mye innsats for å lage den. På kun noen få minutter kan du lage en sunn guacamole som du kan bruke som dipp, tilbehør til tacomiddagen eller som pålegg på brødskiven.

Avokado inneholder sunt fett som kroppen nyter godt av, men det gjør den også kaloririk. Selv om guacamole er sunt og mettende, er det lurt å spise med måte hvis du holder øye med kaloriinntaket.

Et godt tips: Guacamole passer perfekt som dipp til chips. For en sunnere vri, kan du lage chipsene dine selv!

Da matblogger Ina Johnsen bak MatPaaBordet.no var på reise i New York, fikk hun en guacamole-opplevelse hun aldri vil glemme. På meksikanske restauranter kan kelnerne komme trillende inn med et lite bord der du finner en tom skål, hele avokadoer, hvitløk, lime, chili, tomater og løk, før de foran restaurantgjestene disker opp med den ferskeste og grønneste «guaccaen» de noen gang har sett.

Men du trenger ikke reise utenlands for å smake ekte guacamole, du trenger kun gode råvarer.

Dette trenger du:

4 porsjoner, ca. 126 kcal per porsjon

23c98ab9d1ddaa6eaadd044f2e7e2d8c
 

2 store modne avokadoer
1–2 tomater (fjern innmat)
1 fedd hvitløk
0,5 rød chili
0,25-0,5 rødløk
en neve koriander
saften fra 1 lime
salt og pepper

Slik gjør du det:

1. Del avokadoen i to på langs og fjern stenen. Ta ut avokadokjøttet med en skje, og skjær lett gjennom avokadomassen med en kniv til du har en grovhakket blanding.

2. Ta ut innmaten på tomaten og hakk den i biter. Finhakk løk og hvitløk, og bland det sammen med avokadoen.

3. Bland og mos lett med en gaffel, og ha i chili. Mengden styrer du selv. Ha oppi koriander og limesaft. Avslutt med å kverne litt salt og pepper over blandingen, og bland alt lett sammen med en gaffel.

Tips: Foretrekker du en glattere guacamole, kan du bruke en stavmikser til å mose det godt sammen. Skal du ikke servere guacamolen med det samme kan du legge plastfolie direkte på guacamolen. På den måten hindrer du at den blir brun. Oppbevar i kjøleskap, men la den komme til romtemperatur før servering.

Oppskriften kan merkes som favoritt HER. (Kun VK-medlemmer)

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

5 gode grunner til å spise hummus
Så mange kalorier er det i en hvetebolle
Kos deg med vafler uten dårlig samvittighet

De overraskende kaloribombene