Holde vekten på tur

Publisert: 2007-11-07 12:06

Jeg skal på en del turer framover, og har merket fra tidligere turer at det kan være vanskelig å følge menyer og det som er lagt opp for meg da. Hvordan skal jeg gjøre det da? Skal jeg bare tenke sunnest mulig når jeg er på tur? Vet også at noen av disse turene kan inneholde "litt" alkohol. Hva er det da anbefalt å drikke som kan være "sunnest" mulig? Jeg har hørt ren vodka, stemmer det? <br />Mvh Tone Eline

Hei,
Det er nok manges erfaring at reising kan by på noen ekstra utfordringer når det gjelder å holde en sunn og slank livsstil. Likevel vil jeg oppfordre til at man ser på reiser som en ekstra mulighet til å ha ferie fra plikter og passe på sin helse. Det kan man gjøre ved å planlegge fysisk aktivitet om morgenen eller kvelden når det ikke er for varmt (gjelder når man reiser til varme strøk).
Forøvrig kan jo turistaktivitetene legges opp til å være fysisk aktiviserende med turer på bena, sykkel eller ski til vanns eller på snø. Med noe omtanke kan man dessuten ofte finne frem til salater, fisk og magre kjøttretter. Alkoholholdige drikker er det mye energi i, særlig i dem det er mye alkohol. Derfor er det ikke smart å drikke brennevin.
Vann i alle varianter som er sikret mot smitte er det beste, i tillegg til kaffe og te av alle slag. God tur!
Vennlig hilsen Christian A. Drevon

Annonse

Kickstart 2023 med Vektklubb!

Nå får du 30 % rabatt på alle våre medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og ukentlige menyforslag utarbeidet av kliniske ernæringsfysiologer. I tillegg får du inspirerende artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!

Siste sjanse! Bestill før:

0dager

12 timer

13minutter

32 sekunder

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 md: 249 kr/ md, ordinær pris for 6 md: 199 kr/ md, ordinær pris for 12 md: 149 kr/ md. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Kosthold på sydentur

Kosthold på sydentur

Jeg reiser til Gran Canaria på onsdag. Nå har jeg gått ned fire kilo på fire uker. Målet er fem kilo på fem uker. Prøver å få spist fem måltider om dagen og selvfølgelig drukket mye vann. Skal jo ha ferie og kose meg litt, men jeg vil ikke at alt skal gå i vasken på grunn av ferien. Trenger noen enkle tips om lettvint mat og fordeling av denne i løpet av en dag. Hva jeg bør unngå? Jeg skal spise 1410 kalorier per dag.<br />For eksempel er jeg glad i ferske rundstykker med tomat når jeg er i syden. Hvis jeg spiser et rundstykke x 2 daglig og middag på kvelden, hva bør de andre måltidene bestå av da? Blir ikke annen mosjon enn noen spaserturer.<br />Hilsen Heidi

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her