Slik lurer du høstmørket

Publisert: 2005-10-10 13:05

Mange av spørsmålene til VGs Vektklubb dreier seg for tiden om motivasjon. Mange sliter tydeligvis med å komme seg opp av sofaen nå når dagene blir kortere og været ikke alltid er like innbydende. <br /><br />

Vegard Ulvang i marka. En trimtur i skogen kan være en flott opplevelse.

Line Møller / VG

Ikke la høstmørket ta overhånd og gi deg unnskyldninger for ikke å røre på deg! Det verste er alltid å ta steget over dørstokken. Da skal du vite at jeg fortsatt har til gode å høre om noen som angret på at de presset seg ut en regnfull, høstmørk ettermiddag. Jeg vet ikke om jeg tør å si det her, men det hender faktisk av og til at også pensjonerte topputøvere finner unnskyldninger for å sløyfe dagens joggetur dersom regnet høljer ned ute. Men du verden så fornøyd jeg er med meg selv etterpå når det motsatte er tilfellet.

Her har du noen tips for å lure høstmørket:

- Tren sammen med andre. Faste avtaler med venner er verre å bryte enn om du skal ut på egen hånd.

- Tren til faste tider hver uke.

- Varier aktiviteten mest mulig. Helsestudio, svømmehallen eller en gymnastikksal kan være gode alternativer dersom været er for ille.

- Skaff deg regntette joggesko og lette, vanntette treningsklær. En trimtur i regnvær kan være en flott opplevelse bare du kommer deg ut.

- Om du ikke er mørkredd, kan en tur med hodelykt på sti eller i terrenget være en helt spesiell opplevelse.

- Man tenker klarere når man går eller jogger. Hva med å flytte et av jobbens møter ut av møterommet og ta praten mens dere går?

- Har du sans for statistikk? Gå inn på www.sportsys.nu (gratis) og lag din egen digitale treningsdagbok. Der kan du registrere både hva du gjør, og hvor hardt du trener. På den måten kan du lett holde oversikten over utviklingen på treningen fra måned til måned eller fra år til år. Da nytter det ikke å lure seg selv. Og sist, men ikke minst: Tenk på hvor frisk og opplagt du blir etter trening, alle kaloriene du forbrenner, og hvordan du med god samvittighet kan strekke deg i godstolen etterpå.

Lykke til!

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Hopp over unnskyldningene

Hopp over unnskyldningene

Kanskje ønsker du å skippe joggeturen fordi det er for kaldt, eller for varmt. Eller du har for dårlig tid, joggeskoene begynner å bli slitt og favoritt-treningsbuksene er i vasken. Kanskje pøser regnet ned og du har mest lyst til å krype opp i sofaen med varm sjokolade. Av og til er det selvsagt helt greit å hoppe over en treningsøkt. Men hvis unnskyldningene blir som snubletråder og hindrer oss i å komme i form, bør vi ta alvorlig tak i unnskyldningene. Forsøk bevisst å snu hver unnskyldning eller negativ tanke til noe positivt. Hvis du har liten tid, er litt trening alltid bedre enn ingenting. Og hvis det pøser ned ute, kan det faktisk være morsomt å løpe i regnet. En ting er helt sikkert: Når du først er i gang med treningsøkten vil du merke hvor deilig og avstressende det er å trene. Jeg kan også garantere deg en ting til: Du vil neppe angre på at du trente, når økten er over og du sitter i sofaen med den varme sjokoladen. Alternativ: Dersom det passer deg bedre, kan du kjøre styrkeøvelsene rett før eller etter en av dine mosjonsøkter. Trine Bækkevar, personlig trener

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her