Trankapsler like bra som flytende tran?

Publisert: 2010-08-19 15:22

Tran: Dersom du ikke spiser fet fisk bør du ta 10 ml tran daglig for å få fiskefett og vitamin D, særlig hvis du spiser lite i forbindelse med slanking.

Foto: VG

Hei Eli Anne!

I hele mitt 58 årige liv har jeg tatt en spiseskje tran daglig. Ser nå at dette teller 97 kcal, mens det i en trankapsel (Møllers) kun er 7 kcal. Får jeg i meg samme mengde vitaminer hvis jeg tar trankapsel? Har alltid tenkt at kapsler er mer bearbeidet og derfor ikke like effektive, samtidig som det må være tilsatt ett eller annet for å få den konsistensen den har.

Hilsen fra Liv

Hei Liv!

Fortsett å ta tran du, ikke bry deg om de kaloriene det gir, for tran er sunt, året rundt! Tran er dessuten mye billigere enn kapsler.
Det er imidlertid ikke nødvendig å ta en hel spiseskje, så sant du spiser sunt ellers. En barneskje, eller omtrent 5 ml, vil gi deg nok av de fettløselige vitaminene.
Hvis du ikke allerede er flik til å få i deg omega-3 i kosten, bør du i tillegg til én barneskje tran daglig, spise fet fisk regelmessig, for eksempel en middag med laks/ørret/makrell i uka, og i tillegg litt fiskepålegg som makrell i tomat, røkt laks, laksepostei, sursild eller sardiner.
Vennlig hilsen Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her