Søtsug til besvær?

Ina Wille
Publisert: 2009-12-30 12:46

Søtsuget kommer når vi er sultne, men dessverre ikke bare da.

Av: lege Ina Wille

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Grønn te dokumentert som vektreduserende?

Grønn te dokumentert som vektreduserende?

Vi har jo lenge fått høre fra dere ekspertene på Vektklubb at det ikke finnes noen "mirakelkurer" og at diverse teer og liknende humbug. Men har lest i vitenskaplige artikler at grønn te med epigallocatechin gallate (EGCG) skal ha en positiv effekt, bevist gjennom forsøk på mus. <br />Et eksempel er: Hyun-Seuk Moon et al: Proposed mechanisms of epigallocatechin-3-gallate for anti-obesity, Chemico-Biological Interactions, Volume 167, Issue 2, 25 April 2007, Pages 85-98. <br />Hva mener du? Antar selv at sunt kosthold og trening forsatt er det viktigste, men mulig at EGCG gir en ekstra effekt?<br />Mvh Kristian

BENPRESS i apparat

BENPRESS i apparat

MUSKLER DU TRENER: Lår, fremsiden (quadriceps femoris), sete (gluteus), innside lår (adductor magnus) og legg (triceps surae som består av gastrocnemius og soleus). UTGANGSPOSISJON: Still inn apparatet slik at kneleddet kan bøyes 90 grader eller mer i nedre posisjon. Plasser føttene i hoftebredde på fotplaten. SLIK GJØR DU: Start bevegelsen med 90 graders vinkel i kneleddene. Strekk i hofte- og kneledd og press apparatet opp til kneleddene er lett bøyde. Kom rolig tilbake til startposisjon og gjenta. VIKTIG Å TENKE PÅ: Ha trykk på hele foten gjennom hele bevegelsen. Sjekk også at knærne peker i samme retning som tærne. Snu begevelsen i den nedre posisjon med 90 graders vinkel i kneleddene. UNNGÅ å overstrekke kneleddene i den øvre posisjonen. La korsryggen ha kontakt med ryggstøtten gjennom hele bevegelsen. Hvis bevegelsen går for lang ned kan korsryggen krummes.

STÅENDE FOROVERBØYD ROING med vektstang

STÅENDE FOROVERBØYD ROING med vektstang

MUSKLER DU TRENER: Store, brede ryggmuskel (latissimus dorsi), armer (biceps) og korsryggen (erector spinae). UTGANGSPOSISJON: Hold vekstangen med litt bredere en hoftebreddes avstand. Velg selv om du vil holde med underhånds- eller overhåndsgrep. Len overkroppen fremover og bøy lett i knærne. Hold ryggen rett under hele øvelsen. SLIK GJØR DU: Løft/trekk stangen opp mot navlen og senk rolig ned igjen. Albuene skal peke rett bakover og armene skal beveges langs siden av kroppen. Du kan enten gjøre 8-12 repetisjoner i ett strekk eller reise deg helt opp mellom hver tredje repetisjon. VIKTIG Å TENKE PÅ: For å holde ryggen rett, forsøk å presse brystet frem og setet ut. Se rett skrått ned/frem.

Mindre energi med mindre kalorier

Mindre energi med mindre kalorier

Hei! Jeg skal ned 13 kilo som jeg har lagt på meg i forbindelse med to svangerskap de siste fem årene. På Vektklubb har jeg fått anbefalt et daglig kaloriinntak på 1570 kalorier. Jeg har nå gått ned to kilo på to uker, men føler at jeg trenger mer mat. Hvis det går mer enn tre timer mellom måltidene, får jeg skjelvinger, blir slapp og kjenner meg "treg."<br /> <br />Jeg har kuttet masse ned på raske karbohydrater, og har kuttet ut godterier og kaker på hverdager. Jeg har oppdaget at jeg likevel har et relativt høyt inntak av fett (nøtter og middagsmat). Jeg lurer egentlig på om ikke kroppen snart vil venne seg til et lavere kaloriinntak? Jeg plages ikke med sult, kjenner bare at jeg har mindre energi, beveger meg saktere, orker ikke ta i på trening osv. Eventuelt bør jeg få ned fettinnholdet i kosten og heller ligge litt høyere på karbohydrater for å holde energien oppe i det daglige?<br />Mvh Trønderkvinne

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her