Mye karbohydrater gir meg høyt blodsukker karbohydrater, som jo også er idealkostholdet etter statens anbefalinger. Jeg har glukoseintoleranse og har hatt svangerskapsdiabetes flere ganger. Jeg har målt meg hyppig, både under svangerskap og en tid etter svangerskap, og funnet ut at blodsukkeret mitt overhodet ikke tåler en rekke matvarer, og slett ikke det anbefalte karbohydratnivå i Vektklubb.<br />Hvordan angripe dette? <br /><br />Jeg spiser mye fisk og kylling, overhodet ikke pasta eller hvitt/halvgrovt brød, fordi jeg får ekstrem blodsukkerøkning. Spiser bygg og havrebrød, eller meget grovt brød i moderate mengder. Kan jeg for eksempel forsøke å øke kraftig på grønnsaksmengden og kutte ned på kornprodukter?<br /><br />Må presisere at jeg ikke er norsk, og ikke er vokst opp med denne voldsomme brødspisingen. Har dog bodd i Norge størsteparten av mitt voksne liv. Har ikke vært medlem lenge akkurat, men ser at er et misforhold mellom karbohydrater, fett og proteiner i forhold til anbefalinger. Fettet kommer fra fisk og oljer, stort sett sunn mat som ikke gir høy blodsukkerstigning.<br />Hilsen Kristin