Hvordan få trent regelmessig

Vektklubb
Publisert: 2008-12-09 16:16

Hei! Jeg lurer på om du har noen tips til meg. Jeg prøver å trene jevnlig, vanligvis to ganger i uka, men så har det seg slik at samboeren min jobber på båt og er mye borte (tilsammen seks måneder i året). Og av og til er barnevakt vanskelig. Har du noen tips for effektiv trening jeg kan gjøre hjemme uten å måtte kjøpe meg trimapparat?<br />Vennlig hilsen Trine

Hei Trine!

TREN MED TV-SPILL: Du kan bli svett og få opp pulsen ved å spille treningsspill hjemme i stuen.


Nordisk film

Styrketrening kan du gjøre hjemme uten så mye utstyr. Du kommer langt med egen kroppsvekt og for eksempel treningsstrikk eller et par håndvekter. Se styrkeprogram og styrkeøvelsesbasen vår under "trening". Der finner du mange øvelser som du kan gjøre uten utstyr.
Men når du skal ned i vekt, og har stramt med tid til trening, bør du prioritere kondisjontrening og hverdagsmosjon. Det er ikke så lett å gjøre inne i et hus uten "hjelp" fra noe utstyr eller et apparat.

Hvis situasjonen din er at du er alene hjemme med barn store deler av året, og har planlagt å gå ned i vekt, ville jeg absolutt sett på det som en viktig investering å gå til innkjøp av et kondisjonsapparat (ellipsemaskin, ergometersykkel, tredemølle eller liknende). Enklere utstyr som rockering og hoppetau, gir også kondisjonseffekt. Og trening etter trenings-dvd fungerer for mange, og til og med tv-spill fungerer fenger mange som har prøvd. Skal du trene hjemme, må du være noe mer kreativ enn når du har tilgang på naturen eller treningssenter.

Noe hjelpemidler/utstyr må du nok skaffe deg dersom du virkelig skal få brukt kroppen og få trent kondisjon uten å måtte ut. Kan du få til noe trening eller mosjon med barna, hjelper jo det.


Trine Bækkevar Semb

Les i forumet: Alenemødre tipser hverandre om trening

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Hvor mye kan jeg trene?

Hvor mye kan jeg trene?

Jeg begynte å trene i sommer med sykling ute i terrenget og har blitt veldig glad i det. Nå bruker jeg ellipsemaskinen hjemme tre dager i uken på en ganske høy intensitet. Jeg har lest her at man kan trene hver dag, men samtidig at man må ha en fridag i mellom hvis man står på bra under treningen. <br /><br />I høytider som juletider hadde jeg kunne tenkt meg å legge inn mer trening for å sikre meg at jeg ikke går oppover i vekt. Hvor mye kan jeg trene? <br /><br />Jeg har også lyst til å kjøpe meg en spinningsykkel og kombinere med, i og med at jeg brenner for sykling og drømmer om å sykle Birken eller Trondheim-Oslo. <br /><br />Jeg har også lyst til å få tak i utstyr til styrketrening hjemme. Hva bør jeg satse på da? For eksempel et kombinasjonsapparat? Eller vektstenger med løse vekter? Jeg er veldig usikker på hvilke muskler jeg bør trene opp. Og hvilke øvelser som man bør legge inn.<br />Hilsen Frode

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her