Ødelegger lørdagskosen?

Vektklubbs ekspertpanel
Publisert: 2007-05-16 12:55

Jeg spiser sunt og trener masse i ukedagene. Når helgen kommer har jeg lyst til å kose meg (kun på lørdag), og kos for meg er sjokolade. I ganske store mengder, en liten bit mørk sjokolade gjør det liksom ikke helt for meg. Eller en stor pose med smågodt. Hvor farlig/dumt er egentlig dette? Vet det er mye kalorier, men hva gjør en slik utskeielse med kroppen min? Vil alt arbeidet jeg har lagt ned tidligere i uken bli utlignet? Går jeg i null på en måte? Målet mitt er lavere fettprosent og mer muskler. Svaret sier seg kanskje selv - men jeg tror jeg trenger å høre det, har nemlig en pose med biler som ligger hjemme og venter på meg og som kommer til å rope navnet mitt i løpet av kvelden.</p><p>Mvh Marianne

Hvis du absolutt må ha smågodt så kan du bestemme deg for at du kun har lov til å velge en av hver type og toppen syv biter.

Knut Fjeldstad / SCANPIX

Hei Marianne

Det er veldig bra at du trener, det er viktig for varig vektkontroll.

Alt det sukkeret du har i deg kan være skadelig, både fordi du hiver i deg masse kalorier som motvirker den jobben du har gjort i løpet av uken og fordi høyt sukkerinntak over tid kan gi diabetes.

Som enhver annen avhengighet, må du jobbe for å redusere eller bli kvitt den. Til å begynne med synger hjernen på gamle sannheter om at dette er godt, du fortjener det, man må da kose seg, og så videre.

Du må motstå å utføre handlingene som vanligvis følger disse sannhetene og sloss tilbake med andre sannheter, som: det er andre ting som er godt uten å være skadelig, jeg fortjener en sunn kropp i stedet for overvekt og sykdom, jeg skal kose meg med noe som virkelig er koselig.

Den posen med biler har en søppelbøtte som skriker etter den!

Lykke til!

Positiv hilsen Øyvind

Motivasjonscoach i Vektklubb.no Øyvind Hammer. Han har motivert mange til å ta endre livsstil og gå ned i vekt. FOTO: ESPEN SJØLINGSTAD HOEN / VG

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Spørsmål om selvbilde

Spørsmål om selvbilde

Det foregår en diskusjon omkring selvbildet i forumet på vektklubb.no. Mange har et svært negativt bilde av seg selv, og en usagt forståelse av at de verken kan bli vakre eller at det er noe som helst bra med dem. Jeg har selv jobbet mye med å forandre innstillingen til meg selv, og tenker at dette er en nøkkel til å lykkes i å forandre vaner, både når det gjelder trening og kosthold. Fint hvis du kunne komme med noe som inspirerer til å mestre det kunststykke å forandre innstilling til seg selv, for slik å tenke at man "fortjener" vektnedgang og sunnere livsstil.<br />Hilsen Anne-M

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her