Slapp tross jevnlige måltider

Vektklubb
Publisert: 2009-03-12 11:29

Har vært medlem i Vektklubb i to år, og hatt flotte resultater! Har nå nesten nådd mitt mål, og er på Stabil Profil. Spiser cirka 1800 kcal, men trener bort 300-500 kcal om dagen. <br /><br />Et problem jeg har slitt med i det siste er at jeg er utrolig slapp på formiddagen og ettermiddagen. Jeg fordeler maten i frokost, mellommåltid, lunsj, middag og kveldsmat. Middagen inneholder mest kalorier, mens de andre måltidene (også mellommåltidene) inneholder omtrent 250-300 kalorier. Når jeg summerer opp fordeles kaloriene cirka 50 prosent før klokken 16.00 og 50 prosent fra 16.00 og ut dagen. Jeg er mest aktiv før klokken 16.00 (jobb), men trener som regel på kvelden (en til to timer, styrke og kardio). Kan min fordeling av kalorier utover døgnet ha noen innvirkning på slappheten?<br />Lisa

Du kan foreta blodsukkermåling selv.
For at du skal kunne stole på måle-
resultatene du får når du måler blod-
sukker, er det viktig at du har lært
hvordan du skal gjøre det. Noen
ganger kan resultatet være uforståelig.
På bildet: lege Ina Wille.

Hei Lisa!
Jeg synes det høres ut som du har gode matvaner og de synes jeg du skal holde fast ved. Det kan være mange grunner til at du føler deg sliten. Du har slanket deg i to år og gått ned i vekt. Du trener hver dag og det er nok litt i overkant over lang tid.
Du bør legge inn et par dager hvor du lar kroppen restituere seg. Du kan selvfølgelig gå tur og lignende disse dagene, men styrke og kardio hver dag er for mye.
Hvis du tar en tur innom fastlegen vil du kunne få tatt noen prøver for å sjekke om du har jernmangel, vitamin B-mangel og om blodsukkeret ditt er i orden.
Slik kan du måle blodsukkeret selv
Hvis det er før lunsj og før middag du er slapp og umotivert kan det tyde på at frokost og lunsj er for liten. Du kan da forsøke å spise noe som varer litt lenger ved disse måltidene, grovere brød og mer proteiner for eksempel.
Lykke til!
Ina Wille
Les mer om restitusjon her

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her