Erstatning for langrennstrening?

Vektklubb
Publisert: 2006-03-06 09:49

Du må ikke gå på langrenn for å bruke hele kroppen. Her ser du gode alternativer.

Foto: VG

Hei!

Hva gjør vi som ikke har snø i nærheten for å erstatte langrennstrening ukentlig? Hvilke aktiviteter kan gi liknende effekt på kroppen og på kondisjonen?

Hilsen fra Geir

Hei!

Langrenn er en super aktivitet for overvektige og for den som vil komme i form. Med en tung kropp, føles det bra å gjøre en aktivitet uten hopp og støt. Og for å komme i form raskt, er aktiviteter der du tar i bruk mange og store muskelgrupper, som i blant annet langrenn, et meget godt valg. Har du såpass teknikk at du får opp pulsen av langrenn, vil du øke kondisjonen og forbrenne bra med kalorier.

Men, som i ditt tilfelle, er det ikke alltid langrennsløyper er tilgjengelig eller at langrenn er det man vil drive med. Det er ingen krise for formen/vekten. Det finnes andre aktiviteter som er både skånsomme for tunge kropper og effektive for formbygging. Svømming er det beste eksemplet. Stavgang og tråkking på ellipsemaskin er dessuten meget gode alternativer. I sykling bruker du store muskelgrupper i beina og får god og skånsom trening, men du bruker ikke hele kroppen i samme grad som i langrenn. Jogging er jo også svært effektivt, men mye mindre skånsomt for ledd og kropp.

Det viktigste er uansett at du finner frem til noe du trives med, og som får pulsen opp.

Lykke til!

Trine Bækkevar Semb

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her