Slank kjæreste med usunt kosthold

Vektklubbs ekspertpanel
Publisert: 2010-08-17 10:09

Jeg er meget motivert for å nå mitt mål. Likevel har jeg en liten utfordring, og det er min kjæreste. Han er en slank og lang kar med et usunt kosthold. Han legger ikke på seg, og kan spise nærmest hva som helst. Dette påvirker kosten vår, men på en annen side ser jeg at han begynner å bli mer bevisst på hva slags mat han skal spise.<br />Nå som jeg kjører min rytme, spiser han den samme middagen som meg. Men så får han et enormt sukkerbehov på kveldene. Dette kan ha sammenheng med at han ikke spiser regelmessig og at han har mye sukker og salt i kosten til hverdags. <br />Hvordan påvirker hans kosthold og usunne vaner hans indre organer? Det virker som det er "lettere" for slanke mennesker å spise usunt fordi dem ikke legger på seg?! Ønsker tips fra deg på dette i håp om at jeg kan påvirke han, ved hjelp av noen gode argumenter, uten å virke masete og "fanatisk slankende". <br />Venter spent på svar!!<br />Vennlig hilsen Camilla

Høyt saltinntak kan øke blodtrykket og risikoen for hjerte- og karsykdommer, noe som ikke behøver å synes på kroppen/vekten. Kantinemåltider og gatekjøkkenmat og pizza kan ha meget høyt saltinnhold.

Hei Camilla!
Velkommen til Vektklubb.no. Inne på våre sider ligger det mye informasjon om hva man kan oppnå ved å spise sunt og trene regelmessig.
For eksempel bedres kolesterolverdier.
Nivået på kolesterolverdiene er avhengig av arveanlegg, og hva vi spiser.
Man får lavere blodtrykk.
Blodtrykket kan senkes ved å endre til sunnere livsstil.
For ikke å glemme, gir det lavere risiko for diabetes, hjerte- og karsykdommer og kreft.
Les også: Overvekt/fedme øker risikoen for hjerte/karsykdommer og diabetes
Ikke minst gir en sunn livsstil overskudd, bedre fordøyelse og bedre selvtillit (!)
Kostholdet påvirker for eksempel kolesterol og blodtrykk selv om dette ikke synes utenpå kroppen. Det er lurt også for slanke å innarbeide sunne vaner tidlig, for å ha en sunn og frisk kropp i mange år fremover!
Se hva du finner av artikler inne på Vektklubbsidene, du kommer nok til å lære mye om kosthold og mosjon den tiden du er medlem hvis du bruker sidene aktivt.
Lykke til med å påvirke kjæresten din til en sunnere livsstil!
Vennlig hilsen Eli Anne Myrvoll Blomkvist
Redaksjonen anmerker: Linkingen i svaret er gjort av redaksjonen i Vektklubb.no der vi finner det hensiktsmessig. Vi gjør oppmerksom på at Vektklubb.no ikke er ansvarlig for innholdet på eksterne linker.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her