Vanskelig å gå ned etter prolaps

Vektklubb
Publisert: 2009-03-03 11:26

Jeg har i de siste to-tre årene slitt med overvekt. Jeg trente volleyball i annen divisjon frem til 2005, og da trente jeg cirka fire-fem dager i uken. Jeg er cirka 168 cm høy og veide da cirka 62 kilo. Jeg skadet ryggen min i 2005 og fikk en prolaps som gjorde at jeg ikke kunne trene lenger. Jeg la på meg veldig mye og veide på maks 95 kilo, i fjor. Nå er jeg på 80 kilo. Men jeg går ikke mer ned. Dette er frustrerende og slitsomt, ikke finnes det noen klær som passer slik jeg ønsker, og jeg sliter også i forhold til mannen min.<br /><br />Kan du hjelpe meg? Jeg trener nå en gang i uken hos fysioterapeut og spiser normalt. <br /><br />Vennlig hilsen Gro

Motivasjonsekspert Øyvind Hammer.

Foto: Daniel Sannum Lauten


Gratulerer med femten kilo nedgang, det er utrolig bra. For å gå ned mer må du øke aktivitetsnivået eller spise mindre kalorier.

Med din bakgrunn fra idrett er det viktig å justere forventningene til hva trening innebærer. Det at du ikke kan trene som før, betyr ikke at du ikke kan bevege deg, og nå vil all form for aktivitet hjelpe deg på veien.
Se om det er enkle tiltak du kan gjøre med kostholdet som senker kaloriinntaket. Kan du bytte ut noe pålegg med lettvarianter? Av drikke TRENGER kroppen din kun vann, dvs at juice og brus kan utgå. Ellers er det lurt å ha en kosedag i uken, og kun spise godteri og kaker den kvelden.
Lykke til på ferden:)
Positiv hilsen
Øyvind Hammer

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Komme over sperren

Komme over sperren

Jeg bestemte meg for over et år siden for å gå ned i vekt, og har benyttet lang tid på å motivere meg selv til å starte. Meldte meg da inn i Vektklubb. <br />Har som mål å gå ned 35 kilo på et år. Vil at det skal være varig og kvalitetsmessig når jeg nå skal ned i vekt.<br />På tre uker har jeg gått ned snart syv kilo, bare ved å endre kostholdet. Det er nok i raskeste laget, men skyldes nok at jeg har mye vann i kroppen.<br />Motivasjonen er på topp, og jeg gjør dette sammen med en venn.<br />Vi bor på hver vår del av byen, og møtes en gang hver uke for å veie oss og dele erfaringer. Siden jeg ennå er over 100 kilo, føler jeg meg for "stor" til å starte i treningsstudio.<br />Har ikke klart å få meg selv i gang til å trene særlig heller, selv om lysten er der. Har så lyst å benytte svømmehallen, men vil vente til jeg ikke vekker oppsikt da jeg faktisk skjemmes over min egen kroppsstørrelse. Tanken jeg selv har om når jeg "tør" å gå til det skrittet, er når jeg er cirka 20 kilo mindre. Vilt, ikke sant?<br />Har du noen gode råd til meg, et slags puff, til hvordan jeg skal klare å komme over sperren min?<br />Hilsen fra Gro

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her