Tørkede frukter og yogurtbaserte godterier

Publisert: 2006-06-30 10:39

Hei. Siden oppstart har jeg gått ned cirka ni kilo, og er veldig godt fornøyd med resultatet og opplegget til Vektklubb. Mitt spørsmål er vedrørende tørkede frukter og yoghurtbaserte "godterier" man kan kjøpe i løs vekt. Det høres jo sunnere ut, men føler meg litt på gyngende grunn når man ikke kan lese innholdsfortegnelse. Enkelte av fruktene synes jeg virker litt "kandiserte". Er de det, eller blir de bare sånn når de blir tørket (for eksempel ananas)? Hva med yoghurtbaserte kuler av forskjellig slag? Er det fy-fy eller et bedre alternativ enn vanlige godterier ? Takk for tilbakemelding. <br />Hilsen Lillian

Tørkete frukt og bær er ypperlig til kveldskosen og en god erstatning for mer usunn snacks og godteri.


Tørkede frukter er sunnere enn rent "sukkergodteri", men også tørkede frukter inneholder mye kalorier. Noen tørkede frukter er tilsatt litt sukker, let etter de som ikke er tilsatt sukker, det skal stå på innholdsfortegnelsen. De kan føles "kandiserte" selv om det ikke er tilsatt ekstra sukker, det er fordi fruktene har ganske høyt sukkerinnhold i naturlig form. Kuler/tørket frukt/nøtter og lignende som er trukket med yoghurt er dessverre ikke så mye sunnere enn det som er trukket med vanlig sjokolade. Det er lite yoghurt, men mye fett og sukker i det hvite yoghurtovertrekket. Tørket frukt og nøtter er sunne alternativer til vanlige godterier fordi de inneholder vitaminer og mineraler, og nøttene inneholder proteiner og sunt fett, men de er kaloririke slik at mengdene bør begrenses.


Vennlig hilsen Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Redaksjonen tilføyer:

Sosial- og helsedirektoratet anbefaler at du spiser minst tre porsjoner grønnsaker og to porsjoner frukt daglig, til sammen 5 om dagen. Anbefalt inntak er ca 750 gram per dag. En porsjon tilsvarer en middels stor frukt, omkring 1,5 dl frukt- eller grønnsaksjuice, omkring 150 g kokte eller rå grønnsaker, en porsjonsbolle med blandet salat eller 1-2 dl bær.

Les: Matspaneren tester bananachips

Les også: Enighet i verden om at frukt, bær og grønnsaker er bra

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her