Karborike middager

Vektklubb
Publisert: 2009-04-14 14:26

Jeg synes det er vanskelig å spise riktig i henhold til min plan. Altså å få rett balanse mellom proteiner, fett og karbohydrater. Særlig vanskelig synes jeg det er å få rett andel karbohydrater i maten. Kan du gi meg noen eksempler på middager med nok karbohydrater? <br /><br />Hilsen fra Kristin

Hei Kristin!
Når du ser på oppskriftene i vektklubb så ser du balansen på fordelingssirkelen. Når det er sagt så er det ikke så viktig om ikke balansen er riktig til hvert eneste måltid, det har mer å si hvordan det totale gjennomsnittet i løpet av dagen og uken er.
Jeg synes ikke du skal stresse så veldig med denne fordelingen, den er kun til veiledning for et balansert kosthold, og ikke en fasit som må følges hver eneste dag. Dersom kostholdet ditt er variert og sunt, og du går ned i vekt som du planlegger, så gjør du tydeligvis mye riktig ikke sant? Dersom karbohydratinntaket ditt er veldig lavt kan du øke på inntaket av frukt, grønnsaker, bær, belgfrukter, kornblandinger, grove knekkebrød, grovt brød, poteter, fullkornris og fullkornpasta.
Lykke til!
Vennlig hilsen Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Ikke skrem de som vil slutte å røyke!

Ikke skrem de som vil slutte å røyke!

Jeg skriver fordi jeg reagerer på det du skriver om å slutte å røyke. Jeg sluttet å røyke for ti måneder siden, ved hjelp av boken til Allen Carr. Den skremselen som formidles om at det er så grusomt å slutte å røyke, særlig fra fagpersoner som deg selv, gjør at ingen røykere tør å slutte. <br /><br />Dessuten er det ikke sant! Jeg har røykt i nesten 30 år. Fra jeg var tolv, og da jeg skjønte "røykefellen", blant annet om at det at det er så grusomt å slutte ikke stemte, ble jeg en glad og fornøyd ikke-røyker fra første dag. Forventer røykere at de må lide seg gjennom et helvete og går glipp av noe storslagent, slutter de selvfølgelig ikke å røyke.<br /><br />Det blir det samme som å legge om kostholdet. Tror du at du går glipp av himmelriket fordi du ikke spiser potetgull, fortsetter du naturligvis å spise potetgull! Det er ikke vanskelig å slutte å røyke, men du må avprogrammere hjernen til å tro at du går glipp av noe. Tvert i mot får du et fantastisk rikt liv, med nye muligheter. <br /><br />Dere leger MÅ begynne å anbefale Allen Carr sin bok. Slutt å skremme livet av pasienter som røyker med at de får det så grusomt at de til og med må ha erstatninger for nikotin. Bare full stopp på tilgangen vil stoppe avhengigheten. Når du er kvitt den, forstår du ikke hva som var så skrekkelig. <br /><br />Alle de grusomme bivirkningene av røykestopp sitter mellom ørene. Kroppen har det utmerket uten nikotin. Les boken selv og anbefal boken! For det er det eneste som ikke skremmer vettet av røykerne. Da klarer de kanskje å la være fortest mulig å tenne seg en røyk, i skrekk for de "grusomme" abstinenssymptomene.<br /><br />Hilsen Kristin

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her