FÅ FART PÅ FORBRENNINGEN: Ved å bytte ut noen av øvelsene du allerede kan med øvelser som trener flere muskler samtidig, kan du enkelt forbrenne mer på trening. Alle foto: Helge Mikalsen/VG.
FÅ FART PÅ FORBRENNINGEN: Ved å bytte ut noen av øvelsene du allerede kan med øvelser som trener flere muskler samtidig, kan du enkelt forbrenne mer på trening. Alle foto: Helge Mikalsen/VG.

Øvelsene som er best for forbrenningen

Roger Holmedal
Publisert: 2016-09-15 14:59

Her får du fire øvelser det er verdt å satse treningsøkten på.

Treningseksperten: Personlig trener og foredragsholder Roger Holmedal er treningsekspert i Vektklubbs fagpanel.
Treningseksperten: Personlig trener og foredragsholder Roger Holmedal er treningsekspert i Vektklubbs fagpanel. Foto: Robert S. Eik/VG.

Ved å bytte ut noen av de vanligste treningsøvelsene med øvelser hvor du bruker flere muskelgrupper om gangen effektiviserer du treningsøkten din betraktelig. Store bevegelser og flere muskler involvert i øvelsen vil gjøre at pulsen øker og du forbrenner flere kalorier.

Trenger du motivasjon i påsken? Meld deg på Vektklubbs påskekonkurranse.

Det kan være som en vitamininnsprøytning å komme i gang, og for den som er uenig i den uttalelsen så er det likevel et nødvendig onde du har godt av, og som unektelig gjør godt for hode og kropp.

Når du nå trener, om det er med glede eller på trass, så har du ulike spørsmål du stiller deg?

- Hva fungerer best?

- Hvordan får jeg for eksempel en flatere mage eller større rumpe?

- Hva er best for slanking?

Alt dette kommer helt an på hvem du er, hva du trener og hvordan form du er i. Svarene jeg gir her skal gi deg et etterlengtet løft på treningen, ikke et løft på rumpa, men et løfte om at: bytter du ut noen av de øvelsene du nå kan i søvne med mine forslag, vil du garantert forbrenne flere kalorier og få enda mer fremgang på trening.

Går du i godterifella i påsken? Her er verstingene!

Oppgraderingen for en effektfull trening

1. Oppvarming: Bytt ut ergometersykkel med ro-maskin.

Hvert verktøy har sin funksjon, men om målet er å forbruke energi eller få «valuta for minutta», er dette vinneren. Her må hele kroppen jobbe.

Slik gjør du det:

Jobb med store bevegelser og en god holdning. Kraften skal komme både fra under - og overkropp. I startposisjonen trekker du bena dypt sammen og sitter med utstrakte armer, strekk bena deretter helt ut og trekk håndtaket helt inn til overkroppen med bøyde armer.

2. Styrketrening: Bytt ut skulderpress i maskin med «thrusters»

Det handler om å øke bevegelsene og få hele kroppen til å jobbe. Med denne øvelsen trener du skuldrene samtidig som du får med beina og mage- og ryggmuskulaturen.

Ved første øyekast kan bevegelsen se lett ut, men bruker du en vekt som er tung nok får pipa snart en annen lyd.

Slik gjør du det:

Utgangsposisjon: Start i en oppreist posisjon med vektene i skulderhøyde og god holdning.

Utførelse: Sett deg rolig ned i en knebøyposisjon, akkurat så dypt at du klarer å holde på den gode holdningen. På vei opp skal du med utstrakte bein skyve manualene opp på helt strake armer, senk dem deretter tilbake til utgangsposisjon og fortsett.

3. Styrketrening: Bytt ut leg-extension med utfall mot kasse

Igjen - bytt ut isolasjonsøvelsen som hovedsaklig trener én muskel til en som krever at flere muskler er i bruk.

Slik gjør du det:
Utgangsposisjon: Stå i skulderbred posisjon med en lav kasse foran deg.

Utførelse: Trå frem på kassen med det ene benet. Beveg deg sakte ned og frem ved å bøye det fremste benet. Ha oppreist holdning hele tiden. Gå så langt som god teknikk (- stabilitet i kne og holdning) tillater. Skyv deretter opp til strakt ben igjen. Utfør alle repetisjoner på ett ben før du bytter til motsatt. Etterhvert kan du holde manualer i hendene for økt belastning.

4. Avslutning: Bytt ut tøyning med mountain climbers

Er det viktig for deg å tøye kan du enkelt gjøre dette hjemme mens du ser på favorittserien. Er du fortsatt på trening og vil få det siste ut av økta, og pulsen enda litt opp, så er dette den ultimate avslutningen.

Slik gjør du det:

Utgangsposisjon: Stå i push up-stilling med hendene på gulvet eller en forhøyning.

TIPS: Pass på at du har god holdning i ryggen gjennom utførelsen, mister du holdningen underveis kan det være best å starte med hendene på en forhøyning. Du gjør øvelsen litt lettere ved å gjøre den på en kasse eller i en trapp eller lignende.

Utførelse: Trekk høyre ben opp på utsiden av høyre arm, deretter strekker du høyre fot tilbake til utgangsposisjon og gjør den samme utførelsen med venstre ben. Når du har forstått øvelsen og fått den inn i kroppen, kan du øke tempoet. Hold jevn rytme og tempo gjennom hele utførelsen.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Sving deg i form med kettlebells

Endre livsstil på 100 dager, er det mulig?

Kom i form på sofaen

Lag deilig milkshake med god samvittighet

Slik kan du trene opp viljestyrken

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her