Har PCOS og ønsker meg så inderlig barn

Vektklubb
Publisert: 2005-08-16 11:08

Hei! Jeg er 27 år og har pcos (polycystisk ovarie syndrom). Veier nå 85,5 kg og er 170 høy. Er altså for tung i forhold til høyden, og har derfor meldt meg inn her. Til nå går det jo bra, og jeg følger mine tilmålte kalorier hver dag samt spiser sunn mat. Har hørt at vi med pco/pcos bør følge en egen diett. Noe jeg mer enn gjerne gjør dersom det betyr at jeg forebygger diabetes, hjerte- og karsykdommer, etc., noe vi med pco/pcos er disponerte for å få ved feil kosthold og dårlig helse. <br />Har du råd å gi?</p><p>Vi prøver, og ønsker oss også så inderlig barn, men utallige behandlinger gir ikke resultater. Har hørt at vektreduksjon kan være nyttig i forhold til å ville bli gravid. Stemmer dette?<br />Føler vi er mange i samme båt så det er nok flere enn meg som lurer.<br />Veldig takknemlig for svar. Vennlig hilsen meg.<br />C

UNNGÅ: Når kroppen slutter å reagere på insulin, er det spesielt gunstig å unngå sukkerholdige matvarer. I tillegg bør du unngå fint brød, potet, pasta og ris.

VG


Jeg har ikke hørt om spesielle dietter for kvinner som har PCOS. PCOS er imidlertid ofte forbundet med overvekt og insulinresistens. Derfor anbefaler vi vektreduksjon.


Les mer om PCOS på hjemmesidene til Norsk Helseinformatikk (NHI)


Vektreduksjon kan gjøre det lettere for deg å bli gravid. I forhold til insulinresistens er det gunstig å unngå sukker og lett opptakelige karbohydrater som du finner i sukkerholdige matvarer, fint brød, potet, pasta og ris.

Spis så grove kornprodukter som mulig, og kok pastaen slik at den fortsatt har litt tyggemotstand. Bytt noe av potet/pasta/ris til middag med mer grønnsaker. Følg ellers opplegget til Vektklubb.no.
Trening er gunstig både i forhold til insulinresistensen og overvekt. Når du trener reduseres nemlig behovet for insulin, og vektreduksjon fører ofte til bedre insulinfølsomhet. Det virker som du allerede er godt i gang med opplegget i Vektklubb.no. Lykke til videre med det!
Vennlig hilsen
Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Les også: Hva er insulinresistens?

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Mye karbohydrater gir meg høyt blodsukker

Mye karbohydrater gir meg høyt blodsukker

karbohydrater, som jo også er idealkostholdet etter statens anbefalinger. Jeg har glukoseintoleranse og har hatt svangerskapsdiabetes flere ganger. Jeg har målt meg hyppig, både under svangerskap og en tid etter svangerskap, og funnet ut at blodsukkeret mitt overhodet ikke tåler en rekke matvarer, og slett ikke det anbefalte karbohydratnivå i Vektklubb.<br />Hvordan angripe dette? <br /><br />Jeg spiser mye fisk og kylling, overhodet ikke pasta eller hvitt/halvgrovt brød, fordi jeg får ekstrem blodsukkerøkning. Spiser bygg og havrebrød, eller meget grovt brød i moderate mengder. Kan jeg for eksempel forsøke å øke kraftig på grønnsaksmengden og kutte ned på kornprodukter?<br /><br />Må presisere at jeg ikke er norsk, og ikke er vokst opp med denne voldsomme brødspisingen. Har dog bodd i Norge størsteparten av mitt voksne liv. Har ikke vært medlem lenge akkurat, men ser at er et misforhold mellom karbohydrater, fett og proteiner i forhold til anbefalinger. Fettet kommer fra fisk og oljer, stort sett sunn mat som ikke gir høy blodsukkerstigning.<br />Hilsen Kristin

Insulin og treg vektreduksjon

Insulin og treg vektreduksjon

Jeg fikk diagnosen <a href="http://www.apotek1.no/raadogtjenester/raad/diabetes_og_stoffskifte/diabetes_type_2">diabetes type 2</a> i juni i år. Som følge av dette må jeg bruke insulin i form av penn. Etter dette har jeg funnet det svært vanskelig å redusere vekten med det samme stramme kostholdet, som jeg også har nå som jeg har begynt her på Vektklubb.no.<br />Som følge av sykdommen (som også medførte et lite hjerteinfarkt), trener jeg oftere og bedre enn tidligere. Hva kan jeg gjøre annerledes nå? Hvorfor går vektreduksjonen tregere nå enn før jeg brukte insulin?<br />Mvh Ola

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her