Lavt stoffskifte og vektstagnasjon

Publisert: 2008-11-06 14:00

Jeg er en dame på 51 år som har gått på Levaxin i mange år. Men jeg syns bare det virker litt. Føler ikke at jeg har blitt helt meg selv slik som jeg var før jeg ble syk. Finnes det noen andre medisiner? Og hvordan er det å ha lavt stoffskifte og være midt i overgangsalder?</p><p>Mvh Grace

Hypotyreose er en tilstand med nedsatt stoffskifte som følge av nedsatt utskillelse og mengde i blod av stoffskiftehormonene fra skjoldkjertelen.

Gorm Kallestad / SCANPIX

Hei Grace

Du er en av mange som opplever å ikke være tilbake til ditt gamle jeg på standard behandling. Det er viktig at din Levaxin dose er optimal, hvis den allerede er det, kan det være verdt å vurdere om du kan være en kandidat for en mer bredspektret behandling - da kombineres en lavere dose Levaxin med Liothyronin eller Armour / Thyroid Erfa.

Erfaring tilsier at en undergruppe av stoffskifte-pasienter har god nytte av dette, men det gjenstår fortsatt mye forskning for å finne ut mer om forskjellige typer kombinasjonsbehandling.

Min egen erfaring, etter å ha jobbet mye med stoffskifte-pasienter i mange år, er at overraskende mange proffiterer på kombinasjonen Levaxin og Armour i riktig balanse. Ikke minst ser jeg ofte god respons på den mest typiske triaden av fortsatte symptomer ved ren Levaxin-behandling - som kan være forbundet med for lite T3 i hjernen: tretthet/slapphet, dårlig hukommelse og konsentrasjon og tendens til nedstemthet / tunghet psykisk.

Når det gjelder overgangsalderen:

De betydelige hormonelle endringene på denne tiden kan som kjent gi diverse symptomer og plager - i tillegg vil av og til stoffskiftemedisinene måtte nedjusteres noe i løpet av overgangsaderen grunnet fallet i østrogen. Jeg har sett flere kvinner plutselig utvikle hyper-symptomer (høyt stoffskifte) på sin vante Levaxin-dose i løpet av overgangsalderen. En helhetlig tilnærming til hormoner, m.m. kan trolig hjelpe deg.

Hilsen Lars Omdal

- lege ved Balderklinikken i Oslo som jobber mye med pasienter med lavt stoffskifte.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Høy THS, lavt stoffskifte og tung

Høy THS, lavt stoffskifte og tung

Jeg har i dag meldt meg inn i Vektklubb.no for å finne bikiniformen. <br />Men, jeg er midt inne i en prosess med å komme meg på Levaxin fordi min THS ligger på 4.8 og har vært for høy i over ett år uten at min fastlege har reagert. Referanseverdier er 0.2-4.0.<br />I hvert fall, jeg har alltid følt meg oppblåst og at jeg har mye vann i kroppen. Jeg er veldig tung i kilo i forhold til hvordan jeg ser ut og føler alltid jeg kjemper med å holde vekten stabil selv om jeg trener 3-4 ganger i uken. Nå har jeg et vanlig kosthold med godis kun i helg. <br />Så er det stoffskiftet mitt som spiller forbrenningen min et puss nå? Altså lavt stoffskifte? Jeg har operert vekk halve skjoldbruskkjertelen forresten. <br />Er det dumt å begynne å slanke nå? Vil det ha noen effekt? Siden hormonene mine er på en snurr mener jeg.<br />Mvh Karianne

Lavt stoffskifte, menstruasjonsplager, depresjon og overvekt

Lavt stoffskifte, menstruasjonsplager, depresjon og overvekt

Har lavt stoffskifte og tar Levaxin. Har ikke sjekket på over et år nå. Fyller snart 47 år og sliter også med menstruasjonen. Blir borte flere måneder om gangen, og kommer ofte tilbake når jeg noen ekstra dager hvile. Har også Endometriose i bukhulen som fører til kraftige blødninger når det først løsner. Sliter med overvekt, depresjon, frysing og hendene "sovner" om natten. Bør jeg ta nye prøver? Har disse plagene noen sammenheng med hverandre? Har aldri blitt fulgt opp av lege angående Endometriosen siden jeg ble endelig gravid for 13 år siden.<br /><br />Fra Inger

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her