Lyrica og vektøkning

Publisert: 2009-03-03 14:36

Er det normalt med vektøking ved bruk av Lyrica? Og er det vanskeligere å gå ned i vekt ved bruk av disse medisinene? Jeg har i tillegg PCOS.<br /><br />R.O

Legemiddelet Lyrica.

Foto: Frode Hansen

Hei Rita!

Ja, det er vanlig å gå opp i vekt når man bruker Lyrica. Matlysten øker litt og dermed er det vanskeligere å gå ned igjen også. Hvis du slutter på medisinen går det lettere, men snakk med fastlegen din først.

Lyrica har ingen innvirkning på din PCOS, men PCOS er også forbundet med overvekt.
Lykke til!
MVH Ina Wille

Les om PCOS på Norsk Helseinformatikk

Les mer om medisiner og vekt her

Redaksjonen tilføyer info om legemiddelet Lyrica:

Lyrica tilhører en gruppe legemidler som brukes for å behandle epilepsi, nevropatisk smerte og generalisert angstlidelse (GAD) hos voksne.

Perifer og sentral nevropatisk smerte: Lyrica brukes for å behandle langvarig smerte forårsaket av skade på nervene. En mengde ulike sykdommer kan forårsake perifer nevropatisk smerte, som diabetes eller helvetesild. Smertefølelsen kan beskrives som varm, brennende, pulserende, plutselige, stikkende, krampelignende, verkende, kriblende, nummenhet eller som små nålestikk i huden. Perifer og sentral nevropatisk smerte kan også være forbundet med endringer i humør, søvnforstyrrelser, tretthet, og kan påvirke fysiske og sosiale funksjoner og generell livskvalitet.

Epilepsi: Lyrica brukes for å behandle visse former for epilepsi (partielle anfall med eller uten sekundær generalisering) hos voksne. Legen din vil forskrive Lyrica til deg for å behandle din epilepsi dersom din nåværende behandling ikke holder tilstanden din under kontroll. Du skal ta Lyrica i tillegg til din nåværende behandling. Lyrica er ikke ment å skulle brukes alene, men skal alltid brukes i kombinasjon med annen antiepileptisk behandling.

Generalisert angstlidelse: Lyrica brukes for å behandle generalisert angstlidelse (GAD). Symptomene ved generalisert angstlidelse er vedvarende overdreven angst og bekymring som er vanskelig å kontrollere. Generalisert angstlidelse kan også forårsake rastløshet eller følelse av å være anspent eller nervøs, at en lett blir utmattet, konsentrasjonsvansker eller hukommelsessvikt, irritabilitet, muskelspenninger eller søvnforstyrrelser. Symptomene skiller seg fra reaksjoner knyttet til stress og belastningen en normalt utsettes for i hverdagen.

Kilde: Felleskatalogen AS og godkjent av Statens legemiddelverk.

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Metformin og vektreduksjon

Metformin og vektreduksjon

For to måneder siden begynte jeg med metformin daglig. Hovedsakelig på grunn av PCOS og mye trøbbel med menstruasjonssyklusen. I tillegg tok jeg en glucosebelastningstest som viste seks, som etter det jeg forstår er grensen for det normale.<br />Legen snakket noe om at metformin kunne hjelpe til med en vektreduksjon. Kan den det? Og hva betyr at min glucosebelastningstest var på seks? Vet at jeg er i fare for å utvikle diabetes type to. Kan en vektnedgang forhindre en slik utvikling? Og hva er det egentlig som skjer i kroppen min? Er det noe feil med insulin produksjonen?<br />Hilsen fra Bente

11 kilo opp av p-pille

11 kilo opp av p-pille

Har lagt på meg veldig etter at jeg begynte med p-piller for tre år siden. Har byttet merke fra Trionetta til Yasmin, men vektøkningen stoppet ikke. P-pillen er den beste prevensjonen for meg per i dag, da jeg er i fast forhold. Dessuten hjelper det mot menssmerter. Er det normalt å legge på seg så mye på grunn av p-pillen? Jeg er 160 høy og veier 76 kilo nå. Da jeg startet med p-pillen veide jeg under 65 kilo. Det dreier seg dermed om 11 kilo og det synes jeg er mye.<br /> Hilsen meg

Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her