Søtsug ved menstruasjon

Vektklubb
Publisert: 2007-03-07 13:29

Hei! Dette med søtsug er vanskelig. Jeg blir gjerne sugen på snop eller hva som helst, rett før eller under menstruasjon. Vet det er flere enn meg som plages med dette. Er dette også bare en tillagt vane eller er det reelt at når menstruasjonen kommer at en blir mer sugen på snop? <br />Hilsen fra Heidi

Hei!

Selv om ditt søtsug blir sterkere når du har menstruasjon, er det mulig å motstå søtsaker. Tannpuss er et triks. Når du får en frisk ny smak i munn, kan det dempe behovet for noe søtt.


Foto: Thomas Bjørnflaten

Det er vanskelig å forske på den slags opplevelser som å ha "lyst på noe" å spise. Derfor må vi bruke kunnskap fra beslektede områder, og det finnes lite holdepunkter som kan forklare søtsug med eller uten menstruasjon.

Det betyr ikke at det ikke finnes en biologisk forklaring på dine opplevelser. Uansett årsak er det viktig at du som skal ned i vekt, "lærer deg av" med dine uvaner og lærer deg til sunne vaner du vil være fornøyd med.

Vennlig hilsen Christian A. Drevon

Redaksjonen tilfører tips til hvordan du kan motstå stå søtsug:

- Puss tennene for å få en annen frisk mak i munnen.

- Prøv alternative søtsaker som oppskåret frukt, knaskerøtter, cherrytomater, sukkererter og lignende.

- Ta et glass sukkerfri brus og noen sukkerfrie pastiller i blant. Tyggegummi med frisk mintsmak vil også kunne hjelpe deg til å motstå godteriet. Da må du faktisk ta ut tyggegummien (et aktivt valg) før du putter noe annet i munnen.

- Hvis du må ha sjokolade, kjøp den minste og nyt hver bit langsomt!

- Ikke ha godterier liggende i huset, da gjør du det bare vanskelig for deg selv, men ha alltid frukt, grønt og friskt sitronvann i kjøleskapet.

(Kilde: Eli Anne Myrvoll Blomkvist)

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

Enormt søthunger

Enormt søthunger

Jeg skriver til deg fordi jeg håper du kan hjelpe meg med ikke å bli avhengig av alt usunt jeg putter i munnen. Jeg har slitt med enormt stor søthunger i mange år. I perioder for en cirka 10-15 år tilbake, spiste jeg kun godterier og ikke mat på flere uker. Helt til jeg blei dårlig, og dermed redd. Da spiste jeg mat noen dager igjen også var det tilbake til godteriene. Jeg fant nemlig på noe "smart"; da jeg ikke klarte å holde meg unna godterier selv om jeg spiste mat, kuttet jeg like godt ut maten, fordi jeg ikke kunne spise begge deler uten å legge på meg. Nå spiser jeg bra med mat, men sliter fortsatt med godtebehovet. <br /><br />Etter at jeg sluttet å røyke for ett år og åtte måneder siden, la jeg på meg 12 kilo veldig fort (åtte av de på to uker), og nå sliter jeg med å få tatt av meg igjen. Prøver ikke å spise så mye godterier, men noe MÅ jeg ha, og har prøvd alt fra gulrøtter til tyggis og så videre. Er dårlig på å spise frukt, klarer det bare i perioder. Nå spiser jeg flere esker Lacryl hver dag, og har blitt helt avhengig av de. Det samme blir jeg av tyggis osv. Hvis jeg først begynner å spise på noe, klarer jeg ikke å stoppe. Må bare ha mer. Spesielt etter at jeg har spist mat, da er jeg helt gåen. <br /><br />Nå sliter jeg veldig, og lurer på om jeg kommer til å begynne å røyke igjen. Orker ikke gå sånn mer. Jeg syns jeg stort sett har hatt det veldig tøft etter røykestopp, har ikke merket mye positivt i hvert fall. Er mye deprimert på grunn av dette, og har tidligere vært hos psykolog og lege for dette (uten hell). <br /><br />Jeg er så sliten og lei av å hele tida måtte ha noe, og selvfølgelig helst noe jeg blir feit av. Det hjelper ikke å spise noe sunt, jeg "må" fortsatt ha noe snop. Klarer jo ikke stå imot! Jeg skjønner at det kanskje virker som jeg ikke vil, men det vil jeg, det er bare så tøft å bli så desperat og deprimert når det står på som verst. Kan du hjelpe meg? Hva skal jeg gjøre? Jeg er desperat på hjelp, men føler jeg har prøvd ut alt.<br />Hilsen fortvilet<br />

Søtsakene ødelegger et ellers bra kosthold

Søtsakene ødelegger et ellers bra kosthold

Jeg elsker ikke bare søtsaker, jeg er avhengig! Går ikke en dag uten at jeg dytter i meg noe søtt, og når man først har begynt er det i hvert fall vanskelig å stoppe. Dette er jo selvfølgelig blitt et problem nå som jeg ønsker å kvitte meg med noen kilo, men ikke minst for å få en sunnere livsstil. Er kjempe flink med både mat og trening, så det er søtsakene som ødelegger alt. Jeg prøver gang på gang å holde meg unna, men det går ikke. Og hvis jeg først klarer å slutte noen dager, ender det opp med at jeg sprekker og spiser enda mer enn jeg vanligvis ville gjort. Uansett, dette er et stort problem for meg. Føler at jeg vil ha kontroll over hva jeg putter i munnen, og ikke søtsaken over meg. Har du noen tips eller råd om hva jeg skal gjøre for å begrense godteriinntaket til lørdagskosen? Har forøvrig prøvd kromtabletter uten å lykkes. Alle tips mottas med stor takknemlighet.<br /><br />Marte

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her