Karbohydrater og vektreduksjon
Vektklubb
Publisert: 2007-10-30 09:03Jeg lurer på hvorfor vi skal spise cirka 60 % karbohydrater? I følge Dr. Lindberg er jo dét det verste når man skal gå ned i vekt. Kan du oppklare? <br />Med hilsen K.D<br /><br />
Hei K.D!
Ut fra en mengde studier av ulike typer (fra celler, vev, dyr og mennesker) har vi en rekke holdepunkter for at det er gunstig at en stor del av energien i maten vi spiser bør komme fra karbohydrater. Det gir bedre muligheter for et balansert inntak av vitaminer og mineraler samtidig med at det er meget ressursvennlig.
Et stort inntak av protein fra kjøtt og melk koster naturen mye mer å produsere enn det koster å produsere planteføde som vi kan bruke som menneskeføde direkte.
Dessuten har flere nyere studier vist at det over tid ikke spiller noen vesentlig rolle om man spiser en lavkarbohydrat kost i forhold til en høykarbohydrat kost når det gjelder vektregulering. Det som spiller en rolle er hvor mye energi man spiser.
Med andre ord finnes det ingen lettvint løsning som er mer effektiv enn å legge om sine daglige vaner i retning av mindre energi i maten og et fysisk aktivt liv.
Vennlig hilsen Christian A. Drevon