Karbohydrater og vektreduksjon

Publisert: 2007-10-30 09:03

Jeg lurer på hvorfor vi skal spise cirka 60 % karbohydrater? I følge Dr. Lindberg er jo dét det verste når man skal gå ned i vekt. Kan du oppklare? <br />Med hilsen K.D<br /><br />

Hei K.D!
Ut fra en mengde studier av ulike typer (fra celler, vev, dyr og mennesker) har vi en rekke holdepunkter for at det er gunstig at en stor del av energien i maten vi spiser bør komme fra karbohydrater. Det gir bedre muligheter for et balansert inntak av vitaminer og mineraler samtidig med at det er meget ressursvennlig.
Et stort inntak av protein fra kjøtt og melk koster naturen mye mer å produsere enn det koster å produsere planteføde som vi kan bruke som menneskeføde direkte.
Dessuten har flere nyere studier vist at det over tid ikke spiller noen vesentlig rolle om man spiser en lavkarbohydrat kost i forhold til en høykarbohydrat kost når det gjelder vektregulering. Det som spiller en rolle er hvor mye energi man spiser.
Med andre ord finnes det ingen lettvint løsning som er mer effektiv enn å legge om sine daglige vaner i retning av mindre energi i maten og et fysisk aktivt liv.
Vennlig hilsen Christian A. Drevon

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

Skjev kostsirkel til tross for mye karbohydrater

Skjev kostsirkel til tross for mye karbohydrater

Jeg følger dagboken ved å skrive inn det jeg spiser. Har ikke valgt å følge det anbefalte kostprogrammet som er satt opp for meg, da det er mye jeg ikke klarer å få i meg. Jeg sliter med å få i meg nok karbohydrater. Spiser grovt brød, knekkebrød, ris, pasta, potet til middag men sliter å få sirkelen til å bli riktig. Hva kan jeg spise ellers for å få den riktig? Og vil jeg ikke klare å gå ned i vekt hvis ikke sirkelen er så riktig som mulig?<br />Hilsen dame på 38 år og fersk i Vektklubb.no<br />Fra Merethe

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her