FORSTÅELSE: Å inkludere familien i sitt slankeprosjekt, kan føre til kjærkommen støtte. Bilde er tatt i forbindelse med at Fedon Lindberg kom med ny kokebok om smart barnemat.
FORSTÅELSE: Å inkludere familien i sitt slankeprosjekt, kan føre til kjærkommen støtte. Bilde er tatt i forbindelse med at Fedon Lindberg kom med ny kokebok om smart barnemat. Foto: Ole-Martin Grav

Sliter i helgene

Vektklubb
Publisert: 2013-09-13 08:59

Forståelse fra partneren om at din slanking er viktig og at du trenger støtte, kan hjelpe på utfordringer - som bare oppleves enda større i helgene.<br />

Hei!

Jeg er meget flink i ukedagene, ligger på riktig kalorimengde. Men i helgene sklir det ut hver gang.

Jeg kjøper ikke noe til meg selv, men vi er en familie på fem. De koser seg. Lørdagsgodt på barna og potetgull på far i huset - gjerne fredag, lørdag og søndag.

Det blir til at jeg småspiser.. både av barnas tv-godt og samboers potetgull. Jeg klarer heller ikke å spise regelmessig og jeg får ikke beveget meg noe i helgene, da er jeg bare lat og er utrolig sliten etter en uke i jobb, trening og stress.

Så jeg er meget stillesittende i helgene. Går som regel opp det jeg har klart å miste i løpet av uken. Hver helg. Selv om det ikke er fråtsing.

Jeg klarer heller ikke å spise salat, fisk osv når resten av familien koser seg med pizza, taco osv. Dette er fryktelig vanskelig.

Hilsen husmora

Hei!

Dette er en kjempeutfordring for mange! Det er veldig vanskelig å få til en livsstilendring for bare ett medlem i familien.

Familien må inkluderes. Nå mener ikke jeg at mann og barn også skal slankes, ikke i det hele tatt. Men det handler om å få forståelse fra partneren om at dette er viktig for deg og at du trenger støtte for å gjennomføre dette.

Familien kan involveres i den grad at dere kan gjøre noen endringer i matvanene som er til beste for hele familien. For eksempel ved å velge sunnere matvarer. Så spiser de som har større behov bare mer av den.

Prøv å få hele familien mer aktiv i helgene. Ta dere en tur ut på tur. Da kan dere kose dere med taco og pizzamiddag etterpå, også mor, bare i mindre mengder. Kanskje kan taco'en lages med karbonadedeig i stedet for kjøttdeig), du kan lage deg en tacosalat og droppe lefsene eller tacoskjellene. Forsyn deg heller med større mengder av salatblader, tomat og agurk og kun en klatt med ekstra lett rømme og tacosaus. Lag guacamole uten rømme tilsatt, bare moset avokado og litt sitronsaft, salt og pepper!

Lykke til!

Hilsen Marianne Wennersberg, ernæringsfysiolog

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her