Mer fett og kalorier i mørk enn lys sjokolade

Vektklubb
Publisert: 2009-11-05 10:44

Hei! Jeg har alltid hørt at mørk sjokolade er sunnere enn lys melkesjokolade. Men når du sjekker de opp mot hverandre her inne, finner jeg ut at det er både mer fett og kalorier i mørke varianter enn i for eksempel lys melkesjokolade. Det var overraskende. Hvorfor skal det da være bedre med mørk sjokolade?<br />Fra Linda

MINDRE KALORIER I MØRK: I mørk sjokolade som Premium Dark er det 590 kalorier per 100 gram, mens det er 550 kalorier i samme mengde lys melkesjokolade fra Freia. Det er også større mengde fett i den mørke varianten.


Hei Linda!

Det stemmer det du har sett på næringsdeklarasjonen til sjokoladene. (Sjekk eksempel i billedteksten). Vi sier at mørk sjokolade er sunnere fordi det inneholder mye antioksidanter som virker positivt på mange helsefaktorer, for eksempel blodtrykk og hjertesykdom.
Mørk sjokolade- sunt for hjertet
Mørk sjokolade inneholder dessuten mindre sukker og øker dermed ikke blodsukkeret like mye som melkesjokolade.
Sunt men likevel kaloririkt
Siden mørk sjokolade inneholder mange kalorier, så skjønner du sikkert at du ikke bør spise store mengder av det når du vil ned i vekt, men en rute i ny og ne kan være sunt!
Vennlig hilsen Eli Anne Myrvoll Blomkvist
Redaksjonen anmerker: Linkingen i svaret er gjort av redaksjonen i Vektklubb.no der vi finner det hensiktsmessig. Vi gjør oppmerksom på at Vektklubb.no ikke er ansvarlig for innholdet på eksterne linker.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her