Pa Photos

Skjørtelengder og mat

Publisert: 2014-02-24 13:04

Det er en slående likhet mellom moteretninger i Paris og mange menneskers forhold til kosthold.</p><p>

Magnar Kirknes

Det er en uforutsigbar svingning fra det ene årets klesmoter til det andre. Ett år er det lange skjørt som gjelder, det neste korte. Det tredje er det foldeskjørt, eller noe annet. Felles for svingningene er at de krever at folk, som jakter på den store lykken over å se oppdatert og bra ut, stadig gjør nye innkjøp.

Store summer skifter hender, og et enormt antall personer bruker mye tid på å ta seg ut, selv om de aller fleste forstår at attraktiviteten ikke ligger i klærne.

Når det gjelder kosthold, er moteretningene enda mer varierte og fantasifulle. Fastekurer, ananaskurer, melkedietter, lavkarbohydrat-diett, grønnsaks-diett - og det siste som har slått an - 5:2-dietten.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Fra den ene til den andre

Den siste farsotten kan det leses om i VG, du kan se programmer om den på BBCs vitenskapskanal, og det er ikke mulig å unngå temaet i mange sosiale sammenhenger.

Det skrives om hvordan «hvermannsen» og diverse kjendiser føler seg, hvordan deres 5:2-diett er tilpasset deres liv, og hvor mange centimeter livvidden er redusert etter tre uker. Dessuten tilbys diverse produkter som passer inn i 5:2-dietten som kan gjøre det lettere bare å spise 600 kcal daglig to ganger i uken.

Så hva er problemet med at store deler av befolkningen hopper på alle mulige nye dietter, når journalister, BBC og mange forretningsfolk kan tjene penger på dietten som kanskje kan ha en gunstig effekt?

Poenget er at sjansen for å oppnå en sunnere livsstil er liten, dersom man hopper fra den ene moteretningen til den andre.

Stol på helsemyndighetene

Det er selvfølgelig positivt at mange er opptatt av kosthold og helse. Men de stadige skiftende vidunderkurene - med manglende dokumentasjon og knallhard forretningsmessig og journalistisk markedsføring - gir kun økonomiske gevinster for frekke forretningsfolk, mens helsegevinstene for brukerne oftest vil være minimal.

Kunne det rett og slett være en ide å være fysisk aktiv minst en time om dagen, og spise sunt slik det anbefales av dem som har utredet og forsket på temaet i mange år? Helsegevinsten ville være mye høyere, og vi ville slippe den slitsomme jakten på «siste mote fra Paris».

Les også:

En spiste fett, en spiste karbo. Resultatet overrasket tvillingbrødrene

Hva skal vi ha til middag?

Fem gode salater

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her