Legger man på seg av insulin?

Publisert: 2010-06-10 10:56

Hei Ina!<br />Jeg er ei jente på 20 år som fikk diabetes type 1 som seksåring. Slik jeg har forstått det, så legger man på seg av insulin, og jeg merker det godt selv. Hvordan er det for en diabetiker å gå ned i vekt? Det er vanskelig å holde motivasjonen oppe når man vet at insulinet hjelper i motsatt retning enn ønsket.<br />Hilsen Hilde

BIVIRKNINGER AV INSULIN: Insulin øker
lagring av fett i kroppen, spesielt rundt
midjen. Etter mange år med overproduksjon
av insulin, kan en viss andel av overvektige
utvikle diabetes.

Hei!
Når man har diabetes type 1 er det svært viktig at man tar tilstrekkelig med insulin. Insulin har det vi kaller en anabol effekt og det hjelper til å bygge muskulatur og lagre fett.
Les om insulinbehandling
Hvis pasienter med type 1 diabetes tar for lite insulin og spiser svært lite, vil de få en katabol effekt og muskulatur vil brytes ned og de vil være svært slappe og i dårlig form. De vil også ha en stor fare for å få føling og det er farlig.
Når du skal ned i vekt og har diabetes type 1 er det viktig å forsøke å mosjonere regelmessig.
Få inspirasjon til trening her
Det er den beste måten å gå ned i vekt på når man er avhengig av å bruke insulin. Det er ikke alltid så lett, men en times tur om dagen vil hjelpe deg enormt. Kanskje du kan låne naboens hund, hvis du ikke har en selv? Lykke til!
Hilsen Ina Wille
Redaksjonen anmerker: Linkingen i svaret er gjort av redaksjonen i Vektklubb.no der vi finner det hensiktsmessig. Vi gjør oppmerksom på at Vektklubb.no ikke er ansvarlig for innholdet på eksterne linker.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Metformin og vektreduksjon

Metformin og vektreduksjon

For to måneder siden begynte jeg med metformin daglig. Hovedsakelig på grunn av PCOS og mye trøbbel med menstruasjonssyklusen. I tillegg tok jeg en glucosebelastningstest som viste seks, som etter det jeg forstår er grensen for det normale.<br />Legen snakket noe om at metformin kunne hjelpe til med en vektreduksjon. Kan den det? Og hva betyr at min glucosebelastningstest var på seks? Vet at jeg er i fare for å utvikle diabetes type to. Kan en vektnedgang forhindre en slik utvikling? Og hva er det egentlig som skjer i kroppen min? Er det noe feil med insulin produksjonen?<br />Hilsen fra Bente

Mct-olje

Mct-olje

Jeg er en 22 år gammel jente som i noen år nå har lidd av overvekt. Som 10-åring fikk jeg diabetes og har hatt mye trøbbel med dette, noe som har vært en bidragsfaktor til min overvekt. Fikk for et år siden påvist diagnosen PCO og ble deretter satt på Diane. Etter en stund skiftet jeg til metphormin, noe som har hatt en god effekt både i forhold til min PCO problematikk og diabetes. Men jeg sliter fortsatt veldig for å gå ned i vekt. <br /><br />Jeg holder meg til programmet og er forholdsvis aktiv, men ser ikke de store resultatene. Men er det noen tips du kan komme, og hvordan virker metphormin inn på vektnedgang? (Bruker også insulin selvsagt.) <br /><br />Har også et spørsmål i forhold til Mct-olje. Har lest litt om dette og at det skal ha en god virkning inn på forbrenningen og blodsukkeret, men leste et sted at man ikke skulle benytte seg av dette hvis man var diabetiker. Jeg lurer derfor på om du kan svare meg på hvorfor jeg ikke skal kunne benytte meg av dette? Og er det noe å anbefale hvis man vil ned i vekt?<br />Mvh Iselin

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her