Gode viltoppskrifter
Vilt er magert kjøtt, det er i tilbehøret fettet sitter. Vår kokk Tommy Østhagen er selv glad i vilt, og har skrevet kokebok om emnet. Her har han svart på spørsmål fra medlemmene om vilt.<br />
Jeg har tilgang på elgkjøtt, og lurer på om du kan vise noen oppskrifter med vilt generelt, og elg spesielt, som jeg kan bruke.<br /><br />Det er lett at den tradisjonelle måten å tilberede blir også veldig kaloririk pga rømme og fløte.<br />Hanne<br /><br />
Elgkjøtt egner seg godt for en rekke matretter, både helstekt og som farse.
Helstekt oksefilet
De fineste stykkene på elgen kan det lages steker og fine middager av, mens du kan kverne det kjøttet som ikke egner seg til helsteking. Slik får du utnyttet hele dyret, og får mange gode middager utover vinteren.
Istedenfor rømme og fløte kan du benytte mager creme frâiche, det gir like god smak, men mye mindre fett.
Hilsen Tommy
3 oppskrifter med elgkjøtt:
Visste du at?
* Både elgbiff-pakker, elgstek, elghakk, grytekjøtt, skav, biffer og fileter er å finne i dagligvarebutikkene.
* Elgkjøtt er magert og relativt mørkt, og sammenlignes med storfe både i struktur, utseende og anvendelsesmåte.
MAGERT ALTERNATIV: 193 kcal/18 % fett.
* De som har stor tilgang på elgkjøtt bruker det på lik linje med storfekjøtt. Prøv gjerne kvernet elgkjøtt på pizza, i kjøttsaus eller i andre hverdagsretter som ofte har et mer moderne preg.
* Tradisjonsretter som for eksempel ferskt kjøtt og suppe smaker svært godt av elgkjøtt.
* Elgstek er søndagsmiddagen fremfor noen i de store skogdistriktene på Østlandet, og en saftig elgbiff får tennene til å løpe i vann for noen og hver.
Kilde: Matprat.no
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Vilt er magert kjøtt, det er i tilbehøret fettet sitter. Vår kokk Tommy Østhagen er selv glad i vilt, og har skrevet kokebok om emnet. Her har han svart på spørsmål fra medlemmene om vilt.<br />
<br /><br /><br /><br /><br /><br />
Jeg elsker å lage mat og prøve ut nye oppskrifter. Vi er et par med mye å gjøre i ukene, og prioriterer heller noe ekstra godt å spise i helgene, deriblant tapas med venner, og ofte meksikansk mat. Vi elsker sterk mat og chili og pepper er en favoritt når det gjelder krydder.<br />Jeg synes enchiladas er spesielt godt, men i denne er det jo mye ost, er det en ostetype som er spesielt mager men likevel smakfull? Andre tips til meksikanske retter som gir mye og god smak? Jeg fråtser i grønnsaker til slike retter, samboeren er mer en kjøtt- og osttype (men han er spikertynn). Jeg synes likevel det er viktig at selv om han er tynn, så skal han spise sunt, man kan jo være fet på innsiden. Vi er glade i kylling, og jeg varierer ofte med det i maten, og i stedet for kjøttdeig bruker jeg kyllingkjøttdeig. Jeg bruker alltid kesam istedet for rømme, både i dip og til maten. Jeg synes ofte osten er en utfordring - så god, men så fetende. Noen tips?<br />Med vennlig hilsen Carina
Det finnes allerede flere typer rømme med ulikt fettinnhold. Nå har det kommet en ny variant med et enda lavere kaloriinnhold enn de letteste på markedet.
Vektklubb-kokk Tommy Østhagen skriver her om hva du kan - og hva du ikke kan - gjøre med karbonadedeig.
Du skriver en del om erstatning for rømme, creme fraiche og fløte. Imidlertid lurer jeg på om jeg kan bruke yoghurt naturell som et alternativ? Kan den i så fall koke? Hva med kesam eller soyamelk? Og vil lettkokosmelk smake distinkt av kokos? Har liten lyst til å bruke helmelk som erstatning, da jeg kun drikker skummet melk og ikke vil bli sittende med nesten en liter til overs.<br /><br />Det hadde vært supert å finne en erstatning slik at jeg av og til kunne kost meg også med retter som er utarbeidet med rømme, creme fraiche eller fløte.<br /><br /><br />Fra Signe Marie