Elgkjøtt uten fløte og rømme

Vektklubb
Publisert: 2008-12-01 10:44

Jeg har tilgang på elgkjøtt, og lurer på om du kan vise noen oppskrifter med vilt generelt, og elg spesielt, som jeg kan bruke.<br /><br />Det er lett at den tradisjonelle måten å tilberede blir også veldig kaloririk pga rømme og fløte.<br />Hanne<br /><br />

Elgkjøtt egner seg godt for en rekke matretter, både helstekt og som farse.

Skogsgryte

Kjøttkaker med stuet kål


Helstekt oksefilet
De fineste stykkene på elgen kan det lages steker og fine middager av, mens du kan kverne det kjøttet som ikke egner seg til helsteking. Slik får du utnyttet hele dyret, og får mange gode middager utover vinteren.
Istedenfor rømme og fløte kan du benytte mager creme frâiche, det gir like god smak, men mye mindre fett.
Hilsen Tommy

Redaksjonen tilføyer:

Få rømme- og fløteguiden her

3 oppskrifter med elgkjøtt:

Elgkaker

Honningglasert elgstek

Helstekt elgertrekot

Visste du at?

* Både elgbiff-pakker, elgstek, elghakk, grytekjøtt, skav, biffer og fileter er å finne i dagligvarebutikkene.

* Elgkjøtt er magert og relativt mørkt, og sammenlignes med storfe både i struktur, utseende og anvendelsesmåte.

MAGERT ALTERNATIV: 193 kcal/18 % fett.

* De som har stor tilgang på elgkjøtt bruker det på lik linje med storfekjøtt. Prøv gjerne kvernet elgkjøtt på pizza, i kjøttsaus eller i andre hverdagsretter som ofte har et mer moderne preg.

* Tradisjonsretter som for eksempel ferskt kjøtt og suppe smaker svært godt av elgkjøtt.

* Elgstek er søndagsmiddagen fremfor noen i de store skogdistriktene på Østlandet, og en saftig elgbiff får tennene til å løpe i vann for noen og hver.

Kilde: Matprat.no

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

Trenger tapas-tips

Trenger tapas-tips

Jeg elsker å lage mat og prøve ut nye oppskrifter. Vi er et par med mye å gjøre i ukene, og prioriterer heller noe ekstra godt å spise i helgene, deriblant tapas med venner, og ofte meksikansk mat. Vi elsker sterk mat og chili og pepper er en favoritt når det gjelder krydder.<br />Jeg synes enchiladas er spesielt godt, men i denne er det jo mye ost, er det en ostetype som er spesielt mager men likevel smakfull? Andre tips til meksikanske retter som gir mye og god smak? Jeg fråtser i grønnsaker til slike retter, samboeren er mer en kjøtt- og osttype (men han er spikertynn). Jeg synes likevel det er viktig at selv om han er tynn, så skal han spise sunt, man kan jo være fet på innsiden. Vi er glade i kylling, og jeg varierer ofte med det i maten, og i stedet for kjøttdeig bruker jeg kyllingkjøttdeig. Jeg bruker alltid kesam istedet for rømme, både i dip og til maten. Jeg synes ofte osten er en utfordring - så god, men så fetende. Noen tips?<br />Med vennlig hilsen Carina

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her