Motivasjon til å trene etter førstefødte

Vektklubb
Publisert: 2009-07-29 15:58

Hei. Jeg er 40 år og fødte mitt første barn i oktober i fjor. Jeg var mye syk under svangerskapet blant annet med lavt blodtrykk, svimmelhet og så videre. Føler at energinivået mitt også nå for tiden er svært lavt. Jeg orker ingenting. Kroppen føles tung og dorsk samt at humøret ikke er som det engang var. Det skal sies at jeg også har problemer med ryggen som gjør at jeg virkelig burde være motivert til å komme i bedre form. Men tiltaket i meg er bare ikke der. Har også cirka 5-10 kilo ekstra som jeg burde bli kvitt. Har du noe tips om hva jeg kan gjøre? Føler meg "lost" for tiden. Burde jo være motivasjon nok i datteren min, men jeg kommer bare ikke i gang. Hjelp. Vennlig hilsen Marianne

RUTINER I BARSELTRENINGEN: Bekkenbunnstrening er bra for nybakte mødre og kan gjøres når som helst og hvor som helst. God rutine og faste tider på dagen kan likevel være lurt for å få gjort øvelser.

Hei Marianne!
Gratulerer med barn! Barn er fantastisk, men det tar på kroppen å få dem. Det første året er det jo så som så med søvn og man befinner seg i en energitappende situasjon på mange måter.
Få hjelp til å bli kvitt mamma-fettet!
Jeg tror du bare må komme i gang, lyst eller ikke lyst, form eller ikke form. Hvis du skal vente på at treningslysten skal komme når du har det slik du har det nå, kan du vente lenge.
Finn din indre motivasjon!
Det å trene vil gi deg energi og endorfiner, akkurat det du trenger for å få treningslyst. Gå på et treningssenter, få laget et opplegg, sett av tid i kalenderen og gjennomfør. Du har født barn, du klarer dette! Lykke til:)
Positiv hilsen Øyvind Hammer

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Bli medlem av Vektklubb

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Redaksjonen tilføyer informasjon om trening etter fødsel:

Individuelt når du kan begynne

Etter en fødsel kan du gradvis gjenoppta eller starte med trening. I følge the American College of Obstetricians and Gynecologists, er det individuelt når man kan gjenoppta trening. Ett kriterium er selvsagt at det må være fysisk og medisinsk trygt. Når dette tidspunktet inntreffer, varierer. Noen klarer å trene litt bare noen dager etter en fødsel, mens andre trenger flere uker på å komme seg. Har du gjennomgått en komplisert fødsel, eller keisersnitt, kan det gå mer enn seks uker før du kan gjenoppta treningen.

I følge en oversiktsartikkel i UpToDate 2 Artal R. Recommendations for exercise during pregnancy and the postpartum period. UpToDate, January 10, 2007. kan konkurranseutøvere med et ukomplisert svangerskap bak seg, gjenoppta trening allerede to uker etter fødselen. På samme måte som du trappet ned treningen gjennom svangerskapet, må du nå trappe treningen gradvis og forsiktig opp igjen.

Når kan du begynne å trene mage etter fødsel?

Du kan starte forsiktig mage trening allerede noen få dager etter fødselen. Du skal ikke ta sit-ups enda, men du kan ligge på ryggen med bøyde knær og prøve å stramme mage og rumpemusklene. Start forsiktig og sjekk om det buler ut i midtlinjen mellom magemusklene. Hvis dette skjer, må du vente litt før du forsøker å trene mage igjen, for da har ikke magemusklene kommet helt på plass ennå.

Så snart du føler deg i stand til det, kan du begynne å gå små turer. Enten du går med eller uten vogn, så er det en fin og mild start på treningsrutinene. Etterhvert som du blir i form til det, kan du gå lengre turer, eller eventuelt begynne å jogge litt.

(Kilde: Norsk Helseinformatikk)

Les også: Knip igjen etter fødsel

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her