Hvordan redusere fettinnhold og øke karbohydratinnhold i kosten?

Vektklubb
Publisert: 2005-12-30 12:39

Startet på vektklubb i går, jeg syns dagboken er kjempebra og klarer fint å holde meg til de kaloriene på min plan, men får ikke nok karbohydrater i forhold til "kakestykket" på min plan. Får i meg for mye fett. Hva burde jeg spise mer av for å få opp karbohydrat "kakestykket" og ned fett "kakestykket"? Takk på forhånd<br />Marit

Hei,
Det meste av karbohydratene finner du i brød og andre kornprodukter, poteter, ris og pasta. Dessuten er det en god del karbohydrater i en del grønnsaker og frukt. Derfor kan du øke inntaket ev disse matvarene og spare på smør, margarin, oljer, fete kjøtt- og melkeprodukter. Dersom du følger disse rådene vil du raskt få økt andelen av av karbohydrater i kostholdet ditt.
Vennlig hilsen Christian A. Drevon

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Kurver og diagrammer

Kurver og diagrammer

Hvordan virker sirkelen i Vektklubb.no? Det finnes tre energigivende næringsstoffer som vi må spise hver dag; karbohydrater, fett og proteiner (alkohol inneholder også energi (kalorier) men er ikke noe vi behøver). Det finnes offiesielle anbefalinger om hvor stor andel av våre kalorier som skal komme fra disse næringsstoffene. Disse er: 55-60 % fra karbohydrater, 10-15 % fra proteiner, og 25-30 % fra fett. Disse prosentene kalles energiprosenter, og må ikke blandes sammen med hvor mange gram fett/proteiner/karbohydrater/ som finnes i en matvare totalt. Sirkelen viser disse tallene som et kake-diagram. Eksempel: Kjøttdeig (høyst 10 % fett, og da mener man 10 % av vekten) består av fett og proteiner (og vann). Fettet gir 45 % av kaloriene og proteinet 55 %, Hvordan du senere komponerer et måltid som inneholder kjøttdeig, kommer til å påvirke hvordan sirkelen blir seende ut. Den behøver ikke være perfekt, og kan varierer fra måltid til måltid, og fra dag til dag. Det er alltid ditt totale inntak av kalorier som påvirker om du går ned i vekt – ikke om du spiser i tråd med anbefalingene. Når du beveger deg, forbruker du kalorier, men disse kaloriene har ingenting å gjøre med sirkelen, og derfor endres ikke denne. Man skal også huske at mat i Norge er veldig proteinrik, og derfor kan protein-”kakestykket” ofte bli litt større enn de andre. Vekten min registreres ikke under ”Diagrammer”. Det kan være slik at måldatoen din er passert, det vil si den datoen du selv satte da du logget deg inn første gang. Du kan se hvilken måldato du har om du ser i ruten øverst til høyre på "Startsiden". Om datoen er passert, må du nullstille din vektprofil og sette en ny måldato. Det gjør du under "Start" > ”Min vektprofil”. Hvorfor kan jeg ikke se mine kurver og diagram? Dette kan skyldes at du ikke har grafikkprogrammet Flash på PC’en din. Klikk her for å laste ned Flash gratis.

Elsker brødmat og pasta

Elsker brødmat og pasta

Jeg har vært medlem i Vektklubb.no en periode. Jeg har gått ned noen kilo, men ikke så mange som jeg ønsker. Skal jeg være helt ærlig, tror jeg at jeg vet hvor problemet ligger. Jeg er veldig glad i mat med karbohydrater. Elsker brødmat og pasta. I tillegg til dette er jeg nok litt for glad i søtsaker. Tror ikke at jeg overspiser, men jeg sier sjelden "nei takk" når noen byr på et kakestykke. Kan du gi meg en enkel forklaring på hvilke karbohydrater som ikke er "farlige" og noen tips på "alternativer" til kaffegodt.<br /><br />Fra Hanne Kristin<br />

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her