Rotgrønnsaker

Publisert: 2011-11-08 09:35

SUNN FRÅTSING: Det er høst - og det bugner av flotte rotgrønnsaker i butikken. Bare å fråtse!

Foto: Scanpix

Hei Tommy!

Jeg blir så usikker når jeg står i butikken og ser utvalget av rotgrønnsaker. Gulrot - ok, den har jeg call på. Men sellerirot, kålrot, persillerot og alle de andre grønnsakene vet jeg ikke hvordan jeg kan bruke, eller hva jeg skal gjøre når jeg kommer hjem med de. Skal de kuttes i biter og kokes? Hva passer de sammen med? Ofte ender jeg bare opp med å bruke de samme vante grønnsakene som brokkoli, salat, agurk, osv. Trenger gode råd!

Hilsen forvirret

Hei!

Rotgrønnsaker er fantastisk!

Alle sammen må skrelles, deretter kan de kuttes i passende biter og kokes til de er møre og spises.

Du kan og bake de i ovnen, da kutter du i biter og vender de i litt olje, salt og pepper før du har de i en ildfast form og baker på 210 grader i 15-20 minutter.

Rotgrønnsaker kan også brukes til mos, kok de møre og smak til med kremfløte og litt meierismør, salt og pepper til du får en deilig mos. Kan brukes som tilbehør til kjøtt og fiskeretter!

Tommy Østhagen

Redaksjonen tilfører:

* Det er i røttene plantene lagrer alle de viktige næringsstoffene som skal livnære den delen av planten som vokser over jorden.

* Enkelte ernæringseksperter hevder at det bare er rotgrønnsakene som virkelig er verdt å spise.

* Rotgrønnsakene er generelt stivelsesrike, og mange av dem inneholder mye kostfiber i tillegg.

* Gjennom tidene har rotgrønnsaker vært kjent for sitt innhold av vitamin C, men rotgrønnsakene våre inneholder så mye mer.

Kilde: Bama.no

Annonse

Kickstart 2023 med Vektklubb!

Nå får du 30 % rabatt på alle våre medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og ukentlige menyforslag utarbeidet av kliniske ernæringsfysiologer. I tillegg får du inspirerende artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!

Siste sjanse! Bestill før:

0dager

13 timer

28minutter

24 sekunder

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 md: 249 kr/ md, ordinær pris for 6 md: 199 kr/ md, ordinær pris for 12 md: 149 kr/ md. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her