Ny oppskrift fra VK-kokken: Bare rot!
Høstens friske rotgrønnsaker og sopp trenger ikke spesielt mye hjelp for å stimulere smaksløkene og dine andre sanser. </p><p>
SUNN FRÅTSING: Det er høst - og det bugner av flotte rotgrønnsaker i butikken. Bare å fråtse!
Foto: Scanpix
Hei Tommy!
Jeg blir så usikker når jeg står i butikken og ser utvalget av rotgrønnsaker. Gulrot - ok, den har jeg call på. Men sellerirot, kålrot, persillerot og alle de andre grønnsakene vet jeg ikke hvordan jeg kan bruke, eller hva jeg skal gjøre når jeg kommer hjem med de. Skal de kuttes i biter og kokes? Hva passer de sammen med? Ofte ender jeg bare opp med å bruke de samme vante grønnsakene som brokkoli, salat, agurk, osv. Trenger gode råd!
Hilsen forvirret
Hei!
Rotgrønnsaker er fantastisk!
Alle sammen må skrelles, deretter kan de kuttes i passende biter og kokes til de er møre og spises.
Du kan og bake de i ovnen, da kutter du i biter og vender de i litt olje, salt og pepper før du har de i en ildfast form og baker på 210 grader i 15-20 minutter.
Rotgrønnsaker kan også brukes til mos, kok de møre og smak til med kremfløte og litt meierismør, salt og pepper til du får en deilig mos. Kan brukes som tilbehør til kjøtt og fiskeretter!
Tommy Østhagen
* Det er i røttene plantene lagrer alle de viktige næringsstoffene som skal livnære den delen av planten som vokser over jorden.
* Enkelte ernæringseksperter hevder at det bare er rotgrønnsakene som virkelig er verdt å spise.
* Rotgrønnsakene er generelt stivelsesrike, og mange av dem inneholder mye kostfiber i tillegg.
* Gjennom tidene har rotgrønnsaker vært kjent for sitt innhold av vitamin C, men rotgrønnsakene våre inneholder så mye mer.
Kilde: Bama.no
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Høstens friske rotgrønnsaker og sopp trenger ikke spesielt mye hjelp for å stimulere smaksløkene og dine andre sanser. </p><p>
Bruk sesongens råvarer som inspirasjon for middagsplanleggingen.
Det skal ikke så mye til å lage sunn og næringsrik snacks.
Vegetarisk og plantebasert grillmat inneholder masse smak og lite fett, og er perfekt for alle som vil ned i vekt.
Du kan lage den lekreste siderett med bare én grønnsak – spar både tid, penger og kalorier!
Bytt ut vanlig potetsalat eller loff med sunnere alternativ. Her får du syv grønnsaksbaserte retter som er perfekt tilbehør til grillmat.