TEKNIKK: Hold tyngden over bena. Trekk inn navlen, vær sterk og strak i ryggen. Brystet fram og tenk hodet mot taket.
TEKNIKK: Hold tyngden over bena. Trekk inn navlen, vær sterk og strak i ryggen. Brystet fram og tenk hodet mot taket. Foto: Frode Hansen

Hvordan bevege seg på stepmaskin?

Anne Mette Rustaden
Publisert: 2009-07-29 14:48

Hei Anne Mette!

Hvordan skal man egentlig trene på stepmaskin? Ser både de som går korte raske tråkk og de som trår helt ned med lange, seige tråkk. Er begge måtene riktige? Er det i så fall forskjell på hva man trener? Hva får best kondisjonseffekt?

Hilsen fra M

Hei!

Det beste er relativt lange dype tråkk, hvor man samtidig opprettholder en god frekvens. Step-maskinene teller antall tråkk, og regner ut kaloribruk ut i fra dette. Dette blir derfor feil for de som går korte steg ettersom de ikke bruker musklene like mye i bevegelsen.

Det er også viktig at man ikke henger over apparatet med overkroppen, for da legger man fra seg en del av kroppsvekten. Det er selvfølgelig lov å variere litt, men i hovedsak bør man følge retningslinjene over.

God trening! MVH Anne Mette

Redaksjonen tilføyer:

Stepmaskiner har blitt populært og utbredt. På de fleste treningssentre, og der du finner løpemølle, finnes også stepmaskin, også kalt ellipsemaskin. Steptrening er meget skånsom og effektiv kondisjonstrening. Liten belastning på ledd, og mange og store muskelgrupper i bruk. Passer godt for tunge; overvektige, gravide, høye osv.


Les også: Du blir glad av trening.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

Trening på tom mage

Trening på tom mage

Jeg leser i ditt foregående svar til Mari at "Enkelte mener nemlig at forbrenningen ødelegges, samt at slik trening på tom mage forstyrrer fordøyelsen. Harde og lange treningsøkter på tom mage, anbefales ikke..."<br />Jeg har ikke trent regelmessig på flere år og opplevde at formen min var dårlig. Men nå har jeg i tre måneder trent utholdenhetstrening (roing, spinning og stepmaskin), konsekvent etter anbefalte pulsoner (OwnZone som min Polar F11 pulsklokke kaller det). Dette har jeg gjort 40-70 minutter, 2-3 ganger i uken før frokost med 3-5 dl vann innabords, det betyr sånn omtrent tom mage. Dette på grunn av at jeg har hørt at enkelte mener det motsatte av det du skriver i ditt svar.<br />Jeg opplever ikke noen ulemper med det, heller det motsatte. Vekten går ned og formen opp (OwnIndex, sammenlignbart med VO2maks, fra 27-46 på min F11). Jeg føler det å trene om morgenen før frokost er ok for meg som er morgenfugl. <br />Men selv om jeg opplever det bra, bør det nødvendigvis ikke være det beste. Dessuten er det alltid mulighet for forbedringer. Derfor er jeg interessert i dypere begrunnelser for hvorfor enkelte mener det du skriver. Jeg har lest en del av dine tidligere svar og håper ikke jeg har oversett svar der. Men uansett, har du noen henvisninger til nettsider, bøker, artikler, avhandlinger, blader eller tidskrifter som begrunner og forklarer hvorfor enkelte mener det du skriver? <br />Vennlig hilsen Eivind (50 år)

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her