Trening med fitnessbånd

Vektklubb
Publisert: 2009-05-20 10:01

Jeg har kjøpt meg slike fitnessbånd. Ikke de med håndtak, men de som er laget av lateks. Problemet er at jeg ikke finner treningsmetoder for disse noen steder. Har søkt mye på nett uten hell. Jeg har ikke mulighet til å komme meg på treningsstudio, derfor tenkte jeg det var en billig investering til å trene hjemme. Men er redd jeg gjør det feil.<br /> <br />Jeg trener forskjellige mageøvelser, armhevinger og forskjellige styrkeøvelser for bena på matte hjemme, men vil prøve noe nytt. Vet du noen øvelser eller vet om en nettside jeg kan finne noen.<br />Vennlig hilsen Beate

YPPERLIG PÅ FERIE: Fitnessbånd har mange navn og finnes i mange varianter. Vanlige navn er treningsstrikk, fitnessbånd i lateks, fitnessbånd med klips, fitnessring, fitnesstoner, lateksslange, dørfeste, fitnesshåndtak.
Slike bånd kan kjøpes i nettbutikker som selger sportsutstyr, sportsforretninger, og på noen treningssentre.

Hei Beate!
Jeg bruker bånd og strikker flere dager i uken og skal prøve å forklare deg noen av dem.
Få øvelser med strikk demonstrert på video her
For trening av triceps, muskelen på baksiden av overarmen, tar du den ene enden av båndet ett par ganger rundt hånden og trekker denne rett opp mot taket, den andre enden av båndet trekker du stramt ned mot baken og holder den i ro. Så bøyer og strekker du i albuleddet pass på å holde armen godt inn til hodet. Kjør rolig opp og ned.
En god øvelse for biceps, muskelen på forsiden av armen, pleier jeg å trene ved å holde i begge ender og stå på strikken. Snurr båndet rundt hendene til det er stramt og tungt å trekke i. Kjør rolig opp og ned fra strake armer som henger ned, da får du tak i biceps. Gjør dette en 15 til 20 ganger før pause.
For trening av skuldre står du også på strikke og holder i begge ender av båndet ikke fullt så stramt som på bicepsøvelsen. Begynn med armene nede og trekk dem opp til brystet og pass på at albuene hele tiden er høyere enn hendene. Kjør rolig opp og ned 10 til 15 ganger. Det er en tung øvelse.
For brystmuskulaturen pleier jeg å ta båndet mange ganger rundt hendene så den blir ganske kort. Så tar du båndet bak ryggen opp under armene. Hold armene rett ut for skuldrene og press armene helt frem foran kroppen og rolig tilbake som en fliesøvelse.
Alle disse øvelsene er fine å bruke sammen med knebøy, mage- og ryggøvelser, da er du gjennom hele kroppen.
Lykke til, håper du får til øvelsene!
Vennlig hilsen Trine Hattestad
Redaksjonen tilføyer artikkel om trening med strikk i VG 2007:
Strikk gir enkel og effektiv styrketrening som kan utføres hvor som helst.
Det gir skånsom motstand og jevn belastning som alle kan tilpasse sitt eget styrkenivå. Jo strammere strikken blir, dess tyngre er øvelsen.
Strikker selges vanligvis i fire graderinger - grønn, blå, rød og svart hvor grønn er lettest og svart er hardest.
Trening med strikk hjemme kan være bra som oppstart i stedet for å gå rett på treningssenter. Samtidig er det perfekt på reiser eller i ferien.
Når man trener alene kan strikken enkelt festes i dørhåndtak eller ved å klemmes fast i dørsprekken, men det fungerer også veldig godt hvis man trener sammen to og to.
Øvelser 1: Utfall bakover
Muskler: lår og rompe
Utførelse: Ha midten av strikken under den ene foten og håndtakene oppe ved skuldrene (eller høyere opp for enda mer motstand). Ta et stort skritt bakover med den andre foten. Senk kroppen rett ned mot gulvet till begge knærne er i 90 graders vinkel. Trykk til og press opp kroppen til utgangspunktet. Gjenta på samme bein ca 10 ganger. Lettere: Ta en vanlig knebøy med strikken under begge føttene som er i hoftebred posisjon.
Tenk på: Hold overkroppen oppreist med stolt holdning gjennom hele bevegelsen. Slapp av i bakre bein og legg tyngden på framre lår.
Øvelse 2: Stående roing
Muskler: Rygg
Utførelse: Fest strikken i et dørhåndtak og gå bakover till strikken strammer når skuldrene er utstrekt foran kroppen. Dra skuldrene bakover og dra etterpå armene bakover. La albuene passere inntil kroppen i 90 grader så langt bak som mulig og press sammen skulderbladene. Strekk langsomt ut armene til startposisjon.
Tenk på: Fram med brystet og bak med skuldrene = god holdning! Hold ryggen rett og stille uten å gynge med i bevegelsen.
Øvelse 3: Stående brystpress
Muskler: Bryst og triceps
Utførelse: Fest strikken i et dørhåndtak bak deg. Hold hendene utenfor kroppen og i bryst- / skulderhøyde med bøyde armen og albuene rettet bakover. Ha så stor avstand til døren at strikken er strukket. Press fram til nesten strake armer så hendene møtes foran kroppen. Slipp langsomt tilbake og stans før hendene passerer kroppen.
Tenk på: Fram med brystet og bak med skuldrene = god holdning! Hold ryggen rak uten å gynge med i bevegelsen.
Øvelse 4: Utoverrotasjon arm
Muskler: Bakside skulder og øvre rygg
Utførelse: Stå hoftebredt med strikken under føttene. Kryss strikken og forkort den til det er motstand når armene henger ned langs siden. Hvil albuene mot hoftebeina foran kroppen og løft opp hendene med håndflaten opp helt til underarmene er parallelt med gulvet. Før armene utover / bakover til det stopper og tommelen peker bakover. Vend tilbake til utgangsposisjonen. Gjenta til det brenner bak skulderbladet.
Tenk på: Kjenn at du får kontakt i ryggen og før skulderbladene sammen så mye at du får følelsen av at du kunne holde fast en penn mellom dem.
Øvelse 5: Skuldertrekk
Muskler: Skulder (utsiden)
Utførelse: Stå med parallelle føtter med strikken under. Ha armene nesten helt strukket rett med med håndbaken ut. Rull bak skuldrene og løft albuene opp i skulderhøyde med hendene i brysthøyde. Slipp armene langsomt ned igjen og vend før armene er helt utstrukket.
Tenk på: Forsøk å ha strikken spent gjennom hele bevegelsen. La utsiden av skuldrene gjøre jobben gjennom å slappe av mest mulig i armene.
Øvelse 6: Stående bicepscurl
Muskler: Framside overarm - biceps
Utførelse: Stå med paralelle føtter med strikken under. Ha armene nesten helt strukket inntil kroppen med underhåndsgrep. Lås albuene i en posisjon like foran hoftekammen og press opp hendene mot skuldrene. Strekk ut armene igjen og vend før armen er helt utstrukket og før motstanden fra strikken er borte.
Tenk på: Forsøk å ha strikken spent gjennom hele bevegelsen og stå stille med overkroppen uten å gynge.
Øvelse 7: Enarms tricepspress
Muskler: Bakside overarm - triceps
Utførelse: Stå på strikken med den ene foten. La strikken være bak kroppen og hold den med strak arm bak hodet. Senk hånden ned bak hodet med albuen rett fram og strekk opp igjen.
Tenk på: Hold overarmen helt stille, la underarmen utføre bevegelsen. Hvis det er for tungt, prøv med bøyde bein.
Øvelse 8: Rotasjon overkropp
Muskler: Kjernemuskulatur
Utførelse: Sitt på gulvet med strake bein ut fra kroppen. Fest strikken rundt den ene foten og hold håndtakene med samlede hender midt foran navlen. Sitt med rak rygg, trekk som vanlig inn navlen og roter hele overkroppen til motsatt side uten å bøye verken bein eller overkropp. Vri tilbake til utgangsposisjonen uten å passere kroppens sentrum.
Tenk på: Hjelp ikke til med armene. Det skal ikke gjøre vondt i ryggen. Hvis det er vanskelig å ha rak rygg når beina er strukket ut til sidene, så kan det hjelpe å bøye i knærne. Ekstremt viktig å gjøre ryggen så rak og lang som mulig.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her