Sukker som vektor

Vektklubbs ekspertpanel
Publisert: 2009-12-10 10:13

Hei Christian Drevon!<br />Noe overraskende har slått meg. Sukker slår ut utelukkende som karbohydrater i dagboken og kaloritelleren i vektklubb. Jeg kan bruke mer av sukker dersom jeg vil ha ned fettprosenten de dagene den er for høy. Dette strider mot alt jeg har lært og hørt. Har de noen kommentarer på dette?<br />Hans Erik

Tilsatt sukker gir kroppen din energi, men inneholder ikke vitaminer eller mineraler. Tilsatt sukker blir ofte betegnet som "tomme kalorier" og derfor bør du begrense inntaket av produkter med et høyt innhold av tilsatt sukker.

Hei! Det er helt riktig observert at du kan redusere fettprosenten i kosten din bare ved å øke inntaket av sukker.
Les mer om sukker i kosten her
Dette vil oftest føre til et mer ugunstig kosthold. Derfor er det generelle rådet at tilsatt sukker ikke skal utgjøre mer enn ti prosent av det totale energiinntaket.
Dersom du følger det rådet vil du kunne ha et bra kosthold med en god balanse mellom karbohydrater og fett.
Lær mer om næringstoffer her
Lykke til!

Vennlig hilsen Christian A. Drevon


Les også: Såkalt sunn lettmat er full av sukker

Redaksjonen anmerker:Linkingen i svaret er gjort av redaksjonen i Vektklubb.no der vi finner det hensiktsmessig. Vi gjør oppmerksom på at Vektklubb.no ikke er ansvarlig for innholdet på eksterne linker.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Mindre energi med mindre kalorier

Mindre energi med mindre kalorier

Hei! Jeg skal ned 13 kilo som jeg har lagt på meg i forbindelse med to svangerskap de siste fem årene. På Vektklubb har jeg fått anbefalt et daglig kaloriinntak på 1570 kalorier. Jeg har nå gått ned to kilo på to uker, men føler at jeg trenger mer mat. Hvis det går mer enn tre timer mellom måltidene, får jeg skjelvinger, blir slapp og kjenner meg "treg."<br /> <br />Jeg har kuttet masse ned på raske karbohydrater, og har kuttet ut godterier og kaker på hverdager. Jeg har oppdaget at jeg likevel har et relativt høyt inntak av fett (nøtter og middagsmat). Jeg lurer egentlig på om ikke kroppen snart vil venne seg til et lavere kaloriinntak? Jeg plages ikke med sult, kjenner bare at jeg har mindre energi, beveger meg saktere, orker ikke ta i på trening osv. Eventuelt bør jeg få ned fettinnholdet i kosten og heller ligge litt høyere på karbohydrater for å holde energien oppe i det daglige?<br />Mvh Trønderkvinne

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her