Fettet er samlet på magen

Publisert: 2008-12-04 10:10

Jeg er ei jente på 29 år. Fikk to barn på for to go et halvt år siden. Begge ble tatt med keisersnitt. Første mann døde etter fødsel på grunn av sjelden lungefeil. Etter alt dette så har vekten min vært på 75 kilo og jeg er 163 cm høy. Det meste ligger på magen. Hvor farlig er dette så lenge BMI er 28,2?<br /><br /></p><p>Fra E.M

MIDJEN AVSLØRER: Hvis man er i tvil om man har økt helserisiko på grunn av overvekt, bør man sjekke livvidden.

Lise Åserud / SCANPIX

Hei!

Lege Ina Wille.

Magnar Kirknes / VG

Det høres ut som du har hatt noen tøffe år! Å miste et barn er veldig alvorlig og vil kunne påvirke din psykiske helse i stor grad i mange år fremover. Jeg håper dere har fått hjelp og at du har det bedre.
To keisersnitt gjør at det i tillegg ikke er så lett å bevege seg etter fødsel.

Hvor farlig det er å ha fett på magen er vanskelig å svare på, men i forhold til risiko for hjertesykdom er det ikke så gunstig å ha stor livvidde.
Bmi under 25 og livvidde under 88-80 cm er et mål som hjerteleger ofte bruker. Nå har du en alder som holder deg godt utenfor hjerterisikogruppen, så du har tid til å gjøre noe med vekten, når du er klar for det.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Hilsen lege Ina Wille


Redaksjonen tilføyer påminnelse om hvilke begrensninger BMI (Body Mass Index) har som mål på overvekt:
BMI (Body Mass Index) er ikke et eksakt mål på eventuell overvekt, og skiller ikke mellom fettvev og muskelvev. Siden muskler veier mer enn fett, vil en veltrent og muskuløs person kunne ha høy BMI uten å være det minste overvektig.
Hvorvidt man er helseskadelig overvektig eller ikke, kommer i tillegg til BMI an på det fysiske aktivitetsnivået, samt på hvordan fettet er fordelt på kroppen.
Det er fettet rundt magen som gir størst risiko for sykdom, mens fett som sitter rundt lår og baken ikke gir den samme risikoen.

Risikoen for sykdom øker dersom livvidden er over 80 cm for kvinner og over 100 cm for menn. Livvidden måles på det bredeste punktet, vanligvis ca to cm over navlen.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her