Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
synnove_granola_bowl3
 

SUNT OG GODT: - Kan bli en gjenganger, skriver matspaneren. På bildet ser du et slankevennlig mellommåltid bestående av granola på 30 gram, yoghurt naturell og friske bær, til sammen 250 kcal.

Matspaneren: «Hjemmelaget» granola

Mange frokostblandinger er så stinne av sukker at de kan regnes som godteri.

synnove_granola_emb
 

En pakke på 350 gram koster 30-35 kroner.

Å velge nøkkelhullsmerkede frokostblandinger er lurt da det dessverre fortsatt er mange såkalte frokostblandinger som er så fete og søte at de egner seg bedre som dessert og snop enn til frokost. 

Granola er ovnsbakt musli. Det at muslien er bakt eller tørket i ovn gjør at den er blir sprø og får en nærmest nøtteaktig smak. Synnøves granola er blant annet laget av fullkornshvete- og rugflak blandet med puffede sprø kuler av ris og hvete. Granolaen er ristet i solsikkeolje og tilsatt litt sukker og tørkede bær. Den er likevel såpass lite søt, fet og salt at den har fått nøkkelhullsmerket.

Lite tilsatt sukker

Synnøves granola inneholder seks prosent tilsatt sukker, noe som selvsagt er mer enn hva rene havregryn eller firkorn inneholder (disse er ikke tilsatt sukker), men samtidig lite nok til at det forsvarer et nøkkelhull. I tillegg kan jeg nevne at granolaen inneholder lite mettet fett og mye mer kostfiber enn mange andre frokostblandinger.

Granolaen er knasende god og akkurat passe søt til at det er overflødig å søte den med sukker, honning, banan eller tørket frukt. Denne likte jeg. Med yoghurt naturell og noen friske bær blir dette et sunt lite måltid som er godt både som frokost og kveldsmat.

synnove_granola_bowl1
 

En porsjon på 30 gram gir i underkant av 130 kcal.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 427 kcal
Protein: 10 gram
Fett: 7 gram
- hvorav 1 gram mettet fett
Karbohydrat: 72 gram
Kostfiber: 19 gram
Salt: 0,3 gram

Sammenlignet med andre frokostblandinger

  • Havregryn: 389 kcal, 11,4 gram protein, 63 gram karbohydrat, 7,8 gram fett (1,1 gram mettet fett), 10,6 gram kostfiber.
  • AXA firkorn: 345 kcal, 11 gram protein, 61 gram karbohydrat, 3,5 gram fett og 10 gram kostfiber.
  • Quaker Crusli 4 nøtter: 470 kcal, 8 gram protein, 61 gram karbohydrat, 21 gram fett (mettet fett 6,5 gram) og 5,5 gram kostfiber
  • AXA Go dag blåbær: 333 kcal, 10 gram protein, 62 gram karbohydrat, 2 gram fett og 11 gram kostfiber.
  • Vita hjertegod flerkornsblanding med blåbær og tranebær: 360 kcal, 10 gram protein, 62 gram karbohydrat, 4 gram fett og 18 gram kostfiber.

Synnøve Finden er for mange best kjent for sine oster. Det var da også ost det hele startet med, men Synnøve Finden utvider stadig sitt sortiment til også å gjelde andre matvareprodukter som prim, kryddersmør, gresk yoghurt og pizzatoppinger. Det siste nye fra Synnøve Finden er frokostprodukter som syltetøy med mye bær, grovt knekkebrød og nøkkelhullsmerket granola.
 

Har du tips til andre matvarer vi bør teste? Send oss en mail

Andre matspaner-artikler:

Yoghurt- og sorbetis

Kesam med lime

Magerost med soltørket tomat og basilikum