Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-

Matspaneren: Supersalami med rapsolje

Smaken likner på trønderfår, men ernæringsmessig er dette et godt salamivalg.

I september kom Grilstad med tre typer kjøttpålegg i ny bordpakning med skrulokk.

Lokket kan brukes som serveringsfat på frokostbordet.

Den nye pakningen er kanskje ingen revolusjon i seg selv, mange har nok allerede i flere år lagt kjøttpålegget over i egnede plastbokser med lokk, og som flere har kommentert på facebooksidene til Grilstad, så koster det mye mer å kjøpe de velkjente påleggstypene trønderfår og salami i skrulokkpakning enn i tradisjonell innpakning. Innholdet er det samme når det gjelder disse to typene. Så langt verken spesielt nytt eller spennende fra Grilstad.

Det som derimot er litt spennende er at den tredje påleggstypen i skrulokkpakning er en ny type salami hvor en del av fettet er erstattet med sunn rapsolje. Rødt kjøtt er jo som kjent ikke det sunneste man kan ha i seg, og mye av fettet man finner i rødt kjøtt er av den mettede, usunne typen. Rapsolje, derimot, inneholder mange sunne fettsyrer. Rapsoljen utgjør 10 prosent av den ferdige varen. I tillegg er også noe fett erstattet med rent kjøtt i denne nye supersalamien.

Vanlig salami fra samme produsent (Grilstad jubelsalami) inneholder 391 kcal, 18 gram protein og 35 gram fett. Den nye supersalamien inneholder både mindre kalorier, mer proteiner, mindre mettet fett og mindre fett totalt og er dermed et mye bedre valg hvis man skal ha salami på skivene i matpakka. Grilstad skal ha ros for en kreativ og sunnere salami!

MINDRE FETT: Man kan tydelig se at fettet er erstattet med mer kjøtt, sammenliknet med vanlig salami.

Salamipålegg, uansett type, inneholder imidlertid mye salt, fett og nitritt (konserveringsmiddel), som vi helst ikke skal ha for mye av, så sørg for variasjon på påleggsfronten og velg gjerne oftere fiskepålegg, magre oster, frukt og grønnsaker som pålegg.

I vårt hus er det mannen og treåringen som forsyner seg av salamien på frokostbordet. Begge nikket godkjennende til den nye supersalamien. Mannen syntes den smakte mer trønderfår enn salami, men ettersom han også liker trønderfår så falt supersalamien i smak.

Pris
 

54 kroner for en boks på 130 gram.

  • Hvis man kjøper en vanlig pakning på 185 gram koster denne 60 kroner, altså rimeligere kilospris om du gidder legge salamien over i en boks med lokk selv.

Næringsinnhold

per 100 gram vare

Energi: 292 kcal
Protein: 27 gram
Fett: 20 gram
- hvorav mettet fett: 5 gram
Karbohydrat: 1 gram
Salt: 5 gram

1 skive veier cirka 7 gram og gir cirka 20 kcal.

Sammenlignet med andre typer salami

tall per 100 gram

  • Grilstad jubelsalami: 391 kcal, 35 gram fett, 18 gram protein og 1 gram karbohydrat.
  • Grilstad gullsalami: 435 kcal, 39 gram fett, 20 gram protein og 1 gram karbohydrat
  • Gilde salami: 404 kcal, 36 gram fett, 20 gram protein og 1 gram karbohydrat.
  • Gilde go' og mager salami: 181 kcal, 9 gram fett, 25 gram protein og 0 gram karbohydrat

Har du tips til andre matvarer som bør testet? Send oss en mail

Se alle matspanerartiklene

Serveringsforslag: knekkebrød med supersalami og lettere italiensk salat.