Har jeg ødelagt forbrenningen min?

Publisert: 2005-10-11 09:56

Jeg tok av 20 kg på en slik Fedon/Atkins-diett som jeg mer eller mindre mikset til selv i løpet av et år. Spiste hvor mye jeg ville av utvalgte matvarer. Jeg gikk som sagt ned 20 kg på et års tid.. Unnet med aldri sjokolade eller andre "farlige" ting. All sukker og karbohydratmat var fy! <br /><br />Så var det som om jeg sprakk skikkelig etter en slitsom periode i livet. Klarte ikke å stoppe å spise slike matvarer som jeg ikke tillot meg. Nå har jeg lagt på meg 30 kg og må begynne på nytt. Har meldt meg inn i vektklubb og ser at maten her er helt annerledes enn den jeg spiste da jeg gikk ned.<br /><br />Har jeg ødelagt forbrenning eller noe annet med det tulleriet mitt? Kan jeg spise vektlubbs mat og likevel gå ned? Merker at jeg reagerer på karbohydratmat, nemlig. Blir oppblåst og tung i kroppen. Litt grinete også! :-) <br /><br />H.

Kan forbrenningen ødelegges etter en lang periode på en spesiell diett, spør et medlem.

Sara Johannessen / VG

Hei
Du har ikke ødelagt forbrenningen din tror jeg, men du har erfart noe mange opplever når de starter på en slankekur med radikalt annerledes mat. I løpet av 3-6 måneder vil de fleste ikke orke et veldig avvikende kosthold mer og "sprekke" kraftig. Da går man lett opp i enda høyere vekt enn man har hatt tidligere, og man har ikke lært seg til nye levevaner man kan ha livet ut. Du bør heller satse på vanlig sunn, norsk mat i passende mengder slik at du går gradvis ned til ønsket vekt uten stor risiko for å "sprekke." Antakelig vil humøret bli bedre og uvelfornemmelsene bli mindre når du kommer i gjenge med sunn mat, regelmessig fysisk aktivitet og gradvis vektreduksjon. Lykke til!
Vennlig hilsen Christian A. Drevon

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

Øke forbrenningen ved vektreduksjon

Øke forbrenningen ved vektreduksjon

Jeg gikk i løpet av 10 måneder (2004) ned 20 kilo ved å spise lite. (Jeg bodde da i utlandet). Jeg var nok litt mer aktiv enn nå, men det var også veldig varmt der jeg bodde. Da jeg kom hjem, gikk jeg opp de 20 kiloene med en gang og har ligget stabilt på det etter det. Har jeg forstyrret forbrenningen ved å spise så lite? Jeg merker nå når jeg skal prøve å gå ned i vekt, at jeg er redd for å spise, og da skjer vel det samme om igjen? Hvordan økes forbrenningen samtidig som jeg går ned i vekt? Er det bedre for forbrenningen å spise tidlig frokost, eller kan jeg gjøre som nå å spise klokken 09.30? Jeg spiser ikke om kvelden.<br />Vennlig hilsen Astrid

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her