Hvorfor så mye karbohydrater?

Publisert: 2007-04-11 13:43

Lurte bare på en ting. Hvorfor skal jeg ha i meg så mye karbohydrater? Når jeg er inne og ser på Dagboken så står det der hvor mye karbohydrater jeg skal ha i meg. Mye synes jeg. For er det ikke sånn at vi legger på oss av karbohydratene? Er det ikke også mye karbohydrater i brød, men langsomme? Er de kjappe karbohydratene sunnere enn de langsomme? Skal man ta kjappe karbohydrater før eller etter trening?<br />Med hilsen Ingeborg

Et inntak av karbohydrater som tilsvarer cirka 55 % av det totale energiinntaket er ikke mye i forhold til det som har vært vanlig opp gjennom årtusener. Bærekraftig matvareproduksjon på global basis er avhengig av at mange, også vi, spiser mye av energien som karbohydrater; det vil si matvarer av korn, ris, mais, poteter og andre rotfrukter.
Det er ikke kjøtt og fisk nok til at alle verdens folk kan spise like mye som den rikeste befolkningen i verden. I tillegg er det helsemessig bra å spise et relativt magert kosthold med mye grønnsaker, frukt og stivelsesholdige matvarer. Stivelse er litt "langsommere" enn raffinerte karbohydrater som sukker og fruktsukker.
Også etter trening bør du bruke "langsomme" karbohydrater.
Vennlig hilsen Christian A. Drevon

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Mindre energi med mindre kalorier

Mindre energi med mindre kalorier

Hei! Jeg skal ned 13 kilo som jeg har lagt på meg i forbindelse med to svangerskap de siste fem årene. På Vektklubb har jeg fått anbefalt et daglig kaloriinntak på 1570 kalorier. Jeg har nå gått ned to kilo på to uker, men føler at jeg trenger mer mat. Hvis det går mer enn tre timer mellom måltidene, får jeg skjelvinger, blir slapp og kjenner meg "treg."<br /> <br />Jeg har kuttet masse ned på raske karbohydrater, og har kuttet ut godterier og kaker på hverdager. Jeg har oppdaget at jeg likevel har et relativt høyt inntak av fett (nøtter og middagsmat). Jeg lurer egentlig på om ikke kroppen snart vil venne seg til et lavere kaloriinntak? Jeg plages ikke med sult, kjenner bare at jeg har mindre energi, beveger meg saktere, orker ikke ta i på trening osv. Eventuelt bør jeg få ned fettinnholdet i kosten og heller ligge litt høyere på karbohydrater for å holde energien oppe i det daglige?<br />Mvh Trønderkvinne

Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her