Hva gjør karbohydrater med kroppen?
Jeg skjønner ikke helt hvorfor tabellen min viser at jeg må spise flest karbohydrater? Kan du forklare dette? Og forklare presis hva karbohydrater er og hva det gjør med kroppen?<br />Hilsen fra Rie
Med hilsen Ingeborg" data-react-helmet="true">
Lurte bare på en ting. Hvorfor skal jeg ha i meg så mye karbohydrater? Når jeg er inne og ser på Dagboken så står det der hvor mye karbohydrater jeg skal ha i meg. Mye synes jeg. For er det ikke sånn at vi legger på oss av karbohydratene? Er det ikke også mye karbohydrater i brød, men langsomme? Er de kjappe karbohydratene sunnere enn de langsomme? Skal man ta kjappe karbohydrater før eller etter trening?<br />Med hilsen Ingeborg
Et inntak av karbohydrater som tilsvarer cirka 55 % av det totale energiinntaket er ikke mye i forhold til det som har vært vanlig opp gjennom årtusener. Bærekraftig matvareproduksjon på global basis er avhengig av at mange, også vi, spiser mye av energien som karbohydrater; det vil si matvarer av korn, ris, mais, poteter og andre rotfrukter.
Det er ikke kjøtt og fisk nok til at alle verdens folk kan spise like mye som den rikeste befolkningen i verden. I tillegg er det helsemessig bra å spise et relativt magert kosthold med mye grønnsaker, frukt og stivelsesholdige matvarer. Stivelse er litt "langsommere" enn raffinerte karbohydrater som sukker og fruktsukker.
Også etter trening bør du bruke "langsomme" karbohydrater.
Vennlig hilsen Christian A. Drevon
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Jeg skjønner ikke helt hvorfor tabellen min viser at jeg må spise flest karbohydrater? Kan du forklare dette? Og forklare presis hva karbohydrater er og hva det gjør med kroppen?<br />Hilsen fra Rie
Jeg har hørt at hjernen trenger sukker (karbohydrater) for å fungere, hvordan får hjernen sukker på en diett uten karbohydrater? Hva er det egentlig som skjer i kroppen da?<br />Hilsen M.
Kunne du legge ut en liste over hvilke frukter, grønnsaker og andre matvarer som har såkalte langsomme karbohydrater? Har hørt at ikke alle frukter er sunne å spise og at karbohydratene kan endre seg i forhold til om grønnsakene er rå eller kokte. Hadde vært greit å få en liten liste å forholde seg til når man ikke har store peilingen på kosthold.<br />Mvh Liv-Hanne
Hei! Jeg skal ned 13 kilo som jeg har lagt på meg i forbindelse med to svangerskap de siste fem årene. På Vektklubb har jeg fått anbefalt et daglig kaloriinntak på 1570 kalorier. Jeg har nå gått ned to kilo på to uker, men føler at jeg trenger mer mat. Hvis det går mer enn tre timer mellom måltidene, får jeg skjelvinger, blir slapp og kjenner meg "treg."<br /> <br />Jeg har kuttet masse ned på raske karbohydrater, og har kuttet ut godterier og kaker på hverdager. Jeg har oppdaget at jeg likevel har et relativt høyt inntak av fett (nøtter og middagsmat). Jeg lurer egentlig på om ikke kroppen snart vil venne seg til et lavere kaloriinntak? Jeg plages ikke med sult, kjenner bare at jeg har mindre energi, beveger meg saktere, orker ikke ta i på trening osv. Eventuelt bør jeg få ned fettinnholdet i kosten og heller ligge litt høyere på karbohydrater for å holde energien oppe i det daglige?<br />Mvh Trønderkvinne
Jeg trener fire til fem dager i uken. Tre dager på helsestudio og to dager svømming. Jeg prøver å unngå karbohydrater så mye som mulig og spiser fem ganger daglig hver tredje time. Dette ga stor effekt og jeg har gått ned 11 kilo. Men nå har det stått stille en god stund, jeg holder på å miste motivasjonen. Hva skal jeg gjøre?<br />Hilsen Ina
Sukker, stivelse og fiber, kan du forskjellen? Her er det du trenger å vite om hvilke karbohydratkilder du bør spise mer eller mindre av.