Får fryktelig søtsug under mensen

Vektklubb
Publisert: 2005-12-16 13:35

Hei, jeg har nå vært medlem i fire uker og tatt av 4,1 kilo. Fornøyd med det. Men når jeg skal ha menstruasjon får jeg ett forferdelig søtsug. Sliter med å stå imot, det er omtrent umulig. Har du noen råd?<br />Oppskriftene er helt topp.<br /><br />Hilsen G.A.M.

FRÅTSE-ALTERNATIVER: Alt dette anbefaler ernæringsfysiolog Eli Anne Myrvoll Blomkvist, når søtsuget kommer.


Velkommen til Vektklubb.no og gratulerer med vektreduksjonen så langt.

Mange sliter med litt ekstra søtsug i dagene før mensen kommer. Noen dagers fråtsing av sjokolade og godterier er jo som kjent ikke det beste man kan gjøre om man vil ned i vekt - så her gjelder det å finne alternativer.

Les også: Søtsuget kommer når vi er sultne


Hvis du ikke er sulten kan det være til hjelp å pusse tennene. Frisk tannkremsmak i munnen gjør underverker.

Hvis du bare må putte noe i munnen, prøv alternative "søtsaker" som oppskåret frukt, knaskerøtter, cherrytomater, sukkererter og lignende.

Les også: Vit hva du spiser

Det kan også være greit å ta et glass sukkerfri brus og noen sukkerfrie pastiller i blant. Tyggegummi med frisk mintsmak vil også kunne hjelpe deg til å motstå godteriet. Da må du faktisk ta ut tyggegummien (et aktivt valg) før du putter noe annet i munnen.


Av og til må man bare ha en sjokolade, men sørg da for å kjøpe den minste og nyt hver bit langsomt! Ikke ha godterier liggende i huset, da gjør du det bare vanskelig for deg selv, men ha alltid frukt, grønt og friskt sitronvann i kjøleskapet.

Lykke til videre i vektklubb!
Vennlig hilsen Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Redaksjonen tilføyer tips fra ernæringsfysiolog Charlotte Hartvig:

Dette bør du gjøre ved søtsug:

KAST ALT: Fjern alle søtsaker innen umiddelbar rekkevidde. Alt fra rester av vaniljeis til tørre kaker må bort. Selv esken med uttørkede rosiner bør helst fjernes - ellers blir den fort satt til livs når suget er som verst.

GÅ NYE VEIER: Sørg for å ha sukkerfrie passasjer i tilværelsen de første dagene: Styr unna veien forbi bakerbutikken, og kjøp inn så mye matvarer i forkant at du unngår godterihyllene i dagligvarebutikken noen dager.

DROPP FRUKT OG PIZZA: Spis sunne hovedmåltid for å holde blodsukkeret mest mulig stabilt. Styr unna raske karbohydrater som lyst brød, pasta og pizza. Ikke spis for store mengder frukt! Frukt gir masse fruktose som hever blodsukkeret.

KNASK MANDLER: Spis gjerne en håndfull mandler i løpet av ettermiddagen. Mandler inneholder gunstige fettsyrer som forbedrer kroppens insulinfølsomhet, og kan bidra til å holde «cravingen» på avstand.

ERSTATNING: Sukkerfritt snop kan hjelpe når det virkelig kniper - det gir den samme smaken, men sukkerkicket og sukkerbehovet uteblir.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Søtsakene ødelegger et ellers bra kosthold

Søtsakene ødelegger et ellers bra kosthold

Jeg elsker ikke bare søtsaker, jeg er avhengig! Går ikke en dag uten at jeg dytter i meg noe søtt, og når man først har begynt er det i hvert fall vanskelig å stoppe. Dette er jo selvfølgelig blitt et problem nå som jeg ønsker å kvitte meg med noen kilo, men ikke minst for å få en sunnere livsstil. Er kjempe flink med både mat og trening, så det er søtsakene som ødelegger alt. Jeg prøver gang på gang å holde meg unna, men det går ikke. Og hvis jeg først klarer å slutte noen dager, ender det opp med at jeg sprekker og spiser enda mer enn jeg vanligvis ville gjort. Uansett, dette er et stort problem for meg. Føler at jeg vil ha kontroll over hva jeg putter i munnen, og ikke søtsaken over meg. Har du noen tips eller råd om hva jeg skal gjøre for å begrense godteriinntaket til lørdagskosen? Har forøvrig prøvd kromtabletter uten å lykkes. Alle tips mottas med stor takknemlighet.<br /><br />Marte

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her