Hjemmetrening med ball/strikk

Vektklubb
Publisert: 2008-09-09 11:43

Hei! Jeg har fått et yogasett bestående av treningsmatte, strikker og treningsball.<br />Har tidligere trent litt til et 20-minutters pilatesprogram som var veldig gøy. Kan du anbefale noen øvelser med strikk eller gi meg tips om noen videoer med dette?<br />Med hilsen Anette

STERK MED STRIKK: En strikk er alt du trenger for å trene hele kroppen hjemme, på hytta eller på hotellrommet.

VG

Hei Anette!
Med strikken pleier jeg først og fremst å trene forside og bakside av arm, men skal man på ferie for eksempel og ønsker å trene mest mulig av kroppen, er det fullt mulig med kun strikk og egen kroppsvekt som hjelpemiddel. Strikk gjør det mulig å trene hvor som helst, det er ypperlig i sommerferien.Tar jo heller ikke noe plass.

Her får du et komplett strikkstyrkeprogram, med god veiledende tekst og bilder.

Hvis du er nybegynner på styrke, vil trening med strikk gi fremgang. Hvis du trener fra før, men vanligvis trener styrke på annen måte, for eksempel i studio, på gruppetime med vekter, pilates eller annet, vil styrketrening med strikk noen uker i ferien være en fin variasjon fra det vante, og bidra til ny belastning og dermed fremgang.


Gjør hver øvelse med 15 til 20 repetisjoner. Gjenta serien tre ganger. Ta cirka ett minutts pause mellom hver serie.

Det spiller ingen rolle om du gjør deg ferdig med tre serier/en øvelse for så å gå videre til neste øvelse, eller om du kjører kun en serie av en øvelse, deretter en serie av neste øvelse og så videre. Ta må du ta hele runden med øvelser tre ganger.


Husk at det holder med en serie for overkroppsøvelser hvis du er utrent fra før.

Les også: Tren overkroppen på tyve minutter


Håper dette kan være til hjelp
Mvh Trine Bækkevar Semb

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Jente og styrketrening

Jente og styrketrening

Nå er jeg litt i villrede. Jeg trener meg opp styrkemessig. Vil bli sterk (mest utholdene sterk), forme kroppen og se litt muskuløs ut, samt holde nakke- og skulderplager, akillesplager osv vekk. Jeg trener mye kondisjon og får lett belastningsskader. Så jeg har litt ulike motivasjoner for å trene styrke. <br />Nå har jeg trent jevnt styrke i ett år faktisk, for første gang skikkelig rutinert, og er veldig fornøyd og merker fremgang. Helt Inntil nylig har jeg trent som nybegynner. 10-12 rep, 3 serier og ett minutt pause, 2-3 ganger i uken. Nå er det faktisk på tide å trene som viderekommen føler jeg. Men hva er metoden da? Hvordan trener jeg videre nå som "trent" og fortsatt i tråd med målene jeg skisserte ovenfor?<br />Spent på svar<br />Tone<br />

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her