Hvorfor vil du ned i vekt?

Motivasjonscoach Øyvind Hammer
Publisert: 2011-08-29 12:34

I møte med klienter spør jeg alltid om hvorfor de vil nå målet sitt.

VIKTIG SPØRSMÅL: Er det egentlig selve kroppsvekten som er problemet?

Scanpix

STILLER SPØRSMÅL: Å stille seg selv eller bli stilt spørsmål i en prosess hvor man skal nå et mål, er viktig for å lykkes.

VG

Både for å finne ut hva som er den grunnleggende motivasjonen for endring, men også for å finne ut om det uttalte målet er det egentlige målet.

Mange vil ned i vekt fordi de ikke liker det de ser i speilet og setter seg som mål å gå ned noen kilo i håp om at de skal like speilbildet sitt bedre. Det er vesentlig å finne ut om det kun er det estetiske med bilringen som plager en, eller om det er der du plasserer det negative i livet ditt.

Hvis det er vekten som er det virkelige problemet, er det bare å komme i gang med trening og sunt kosthold. Du vil kjenne mestring og fremgang for hver cm og kilo som minsker.

Hvis det er andre deler av livet ditt du ikke trives med, vil det fortsatt plage deg selv om bilringen krymper. Etter hvert kommer fortvilelsen, fordi uansett hva du gjør, føler du fortsatt uro. Det kjennes som om motivasjonen for å gå ned i vekt blir borte og du går tilbake til gammel livsstil med ny vektøkning.

Problemet er at ditt egentlige mål ikke var å gå ned i vekt, men å få det bedre i livet.

Hvis du kan erkjenne det, kan du jobbe mot det målet og bruke vektreduksjon som et middel for å nå det.

Første øvelse er å jobbe for å bygge opp selvfølelsen din. Du har verdi, du er viktig, du er et godt menneske med gode intensjoner uavhengig av vekt og til tross for at handlingene dine ikke alltid reflekter hvem du egentlig er.

Så må du jobbe med selvtillit. Du kan mye, du har lært mye, du kan utføre ting i dag som du aldri trodde du skulle klare. Du er dyktig, til tross for at du ikke alltid mestrer det du prøver på.

For å bli bevisst på dette må du motivere deg selv og overbevise deg selv om at du har verdi og at du er dyktig.

Gjør dette: Tre ganger om dagen i ti dager skal du stå foran speilet og motivere deg selv. Si: jeg liker deg fordi ... og jeg er stolt av deg fordi ... høyt og tydelig. Med trening blir listen lenger og du mer overbevisende. Til slutt tror du på det!

For å få nye ting på listen, må du lære noe nytt. Sørg for at det er kunnskap og ferdigheter som kan hjelpe deg ned i vekt.

Du kan bli en super sunnhetskokk og du kan lære deg å sykle, svømme eller klatre hvis du bare får kunnskap og trener.

Du har det som skal til for leve et liv du trives med i en kropp du trives med. Veien dit blir lettere når du gjør det for de riktige grunnene.

Positiv hilsen Øyvind

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her