Kosthold når du skal ned i vekt uten å trene

Vektklubb
Publisert: 2007-05-16 14:46

Jeg er en jente på 33 år og har en sykdom som gjør at jeg ikke kan trene. Har gått på en del medisiner som gjør at jeg har lagt på meg mange kilo. Sitter også i rullestol og har diabetes 1. Kan jeg ha noen forhåpninger om kunne gå ned i vekt?<br />Jeg er ganske desperat for mitt sykdomsbilde har ikke godt av at jeg er så overvektig, heller ikke helsen min om jeg så hadde vært frisk.</p><p><br />Har du noen råd eller triks som kan være til min fordel?<br />Hilsen maanesol

KOST FOR INAKTIVE: Grønnsaker, grove kornprodukter, litt frukt, magert kjøtt og fisk.


Du har en ekstra utfordring dersom du ikke kan drive fysisk aktivitet på grunn av sykdom. Det er da mye vanskeligere å holde normal kroppsvekt enn om du kan bruke store muskelgrupper over lang tid.
I en slik situasjon kan det være viktig å få førstehånds kunnskap fra en ernæringsfysiolog som har erfaring med slike tilstander. Uansett må mengden mat være liten og inneholde lite fett og sukker. Grønnsaker, noe frukt, grove kornprodukter, fisk og magert kjøtt vil være viktig i ditt kosthold.
Jeg kjenner ikke hele din medisinske tilstand, men det er ofte mulig å drive fysisk aktivitet selv om man sitter i rullestol. Man kan ofte trille sin egen stol, bruke vekter og strikker for armene og andre øvelser avhengig av ditt spesielle handikapp. Du kan sikkert ha nytte av råd fra en fysioterapeut for råd og veiledning i din spesielle situasjon.

Vennlig hilsen Christian A. Drevon

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Punktslanking av fett umulig

Punktslanking av fett umulig

En dame med stor mage ba vår ekspert Christian A. Drevon om råd for hvordan hun skulle få bort magen. Situps hjelper ikke, skriver hun. "Jeg har ingen spesiell oppskrift for å slanke magen alene. Rådene er at du spiser sunt med mye grønnsaker, noe frukt, grove kornprodukter, fisk av alle slag, magre kjøtt- og melkeprodukter. Mengden mat må være passe liten, kombinert med minst 60 minutter fysisk aktivitet daglig. Sjansen for at du taper en del av fettet rundt livet vil da være stor."

Ned i vekt med ME

Ned i vekt med ME

Jeg sliter med vektreduksjon på grunn av sykdom. Jeg har diagnosen ME (Myalgisk encefalopati), og har derfor ingen mulighet til å drive med fysisk aktivitet ut over enkelt husarbeid.<br />Det gjør meg umotivert og lei når jeg leser overalt om hvor viktig trening er. SELVFØLGELIG er det dét, men ikke for meg og min ME.<br /><br />Jeg trenger litt hjelp og støtte på at jeg kan klare det likevel. Jeg VIL og MÅ ned i vekt. Får litt oppfølging fra legen, men er ikke ofte der fordi jeg ikke klarer. Liker veldig godt opplegget på Vektklubb.no og tror det skal fungere greit, bare jeg ser forbi fokuset på trening.<br /><br />Er det håp for meg?<br /><br />Hilsen Lisbeth

Naturlig at kroppen stritter i mot i begynnelsen?

Naturlig at kroppen stritter i mot i begynnelsen?

Nå trenger jeg virkelig motivasjon. Jeg startet 16. september og de første to ukene gikk jeg ned 2,1 kilo, noe jeg var kjempefornøyd med. Men nå går vekten oppover igjen. Nesten en kilo har den gått opp. Jeg har ligget litt under kaloriinntaket, skeiet ut litt i helgen, men ikke mye. Er det vanlig den første tiden at kroppen stritter litt i mot? Har begynt å trene så smått også nå for å se om det kan bli bedre. Blir litt demotivert av at ikke vekten går ned.<br />Fra Marianne

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her