Fra dans til treningssenter-trening

Vektklubbs fagpanel
Publisert: 2009-03-26 15:04

Yoga, her illustrert av Vektklubbs treningsekspert Trine Bækkevar Semb.

Anette Sæther

Jeg er en jente på 31 år som begynte på SATS for en måneds tid siden etter et par år med en god del kondisjonstrening med moderat intensitet i form av dansing. Jeg ønsket nå større treningsutfordringer og i tillegg oppleve nye trenings- og avslappingsformer som yoga.

Jeg har også blitt inspirert til å begynne med styrketrening for første gang siden gymtimene på skolen.

For meg har det vært veldig spennende å få tilgang til et treningssenter med et såpass bredt tilbud av aktiviteter, og mitt problem har derfor vært å begrense meg, fordi jeg synes så mye er gøy. Samtidig er jeg vant til å ha ganske lange økter med trening, slik at jeg vet at jeg til dels har trent i lengre økter enn det som er vanlig på SATS. Dette er både fordi jeg er vant til å trene i ganske lange økter fra før (men det har altså bare vært trening med moderat intensitet), og fordi jeg synes at det blir så lite om jeg skal gå et sted og bare få en times trening ut av det.

Jeg har samtidig prøvd å lage et så variert program som mulig, med trening der jeg bruker ulike muskelgrupper, og der treningen har ulik intensitet.

Det jeg har gjort de siste ukene, er følgende:

MANDAGER: Hvile

TIRSDAGER: 8 styrkeøvelser: 3 serier med 10 repetisjoner og 45 minutter dans gul time (ikke så tungt)

ONSDAGER: Hvile

TORSDAGER: 45 minutter dans gul time, en halvtime med hvile og litt mat og deretter 55 minutter pilates

FREDAGER: 55 minutt høypuls og styrketreningsprogrammet med de 8 øvelsene (som tirsdag)

LØRDAG: Hvile

SØNDAG: 55 minutt yoga + en halvtime hvile med litt mat + 45 minutt sykkel gul time og 30 minutt magerygg

Er dette for mye, slik at det for eksempel kan være skadelig, eller er det ok? For meg har det føltes bra å trene såpass mye i uken. Jeg har fått mer energi, og det har vært gøy. Jeg har selvfølgelig vært litt støl etter styrketreningen, siden kroppen ikke er vant til det, men ellers har det føltes bra for meg, dette.

Grunnen til at jeg spør om det er for mye trening, er at noen venner av meg syntes at dette hørtes ut til å være for mye, og at jeg derfor gjerne vil vite hva en treningsekspert mener om dette.

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Bli medlem av Vektklubb

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Hilsen en som nettopp har oppdaget gleden ved å trene på et treningssenter

Hei!

Jeg synes dette ser ut som ett variert og godt opplegg. Du trener bra kondisjon, og passe mye styrke samtidig som du tar med deg pilates og yoga som jeg har fått veldig sans for de siste årene.

Det er dette som er viktig, det å trene variert samtidig som kroppen skal ta seg inn mellom øktene så du får utbytte av øktene og bygger deg opp i stedet for å bryte kroppen ned. For det er jo det vi gjør hvis det blir for mye og ensidig trening.

Du sier at du føler du får mye energi av treningen og da vil jeg si at du har funnet din mengde og det som passer for din form og kropp.

Fint å tilsette bananer, nøtter eller noe annet som tas lett opp mellom øktene hvis treningen går over lang tid.

Det blir en livsstil å trene jevnt og godt og trives du med det er du heldig synes jeg!

Stå på videre du.

Vennlig hilsen Trine Hattestad

Treningsekspert i Vektklubb.no Trine Hattestad.

Foto: Robert S. Eik

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

Trener jeg for hardt?

Trener jeg for hardt?

Jeg har vært veldig godt trent før jeg fikk mine fire barn. Blant annet har jeg spilt fem sesonger i eliteserien i fotball og trente da 7-9 ganger per uke. Prøver nå å komme i god form igjen ved å trene tre til fire ganger i uken. I dag var jeg ute i én time og 45 minutter (60 minutter med jogging i terreng med en del krevende motbakker). Jeg avsluttet så med 45 minutter sykling i terreng med nok en del krevende motbakker. Hadde etter endt tur hatt en gjennomsnittpuls på 147 og jeg har en makspuls på cirka 200. Trener jeg for hardt?<br />Vet du om hvor mange kalorier man må "gå i minus" for å ta av seg en kilo?<br />Takk fra en som er meget fornøyd med Vektklubb.

Midjemål og trening

Midjemål og trening

Jeg er 172 cm og veier cirka 69 kilo. Spinner tre ganger i uken (med puls mellom 180-190), og trener hard styrke tre dager (30 minutters økt før spinningen). Er godt trent og spiser stort sett sunt. Jeg er vegetarianer men spiser fisk, egg og ost/melk. <br /> <br />Har en del stress i hverdagen. Sliter med å miste fett på mage og vekten står stille. Den kan variere på med en til to kilo. Vekten har økt en del siden jeg startet med hard styrketrening. Ønsker å miste litt fett på mage men beholde musklene og resten av "kroppen". Føler at dette er en vanskelig kombinasjon.<br /> <br />Hvorfor varierer midjemålet mitt fra 76 til 79 cm på for eksempel bare en uke? Har en spisedag i uken hvor jeg koser meg med god middag og sjokolade. Kan det være årsaken til at mine resultater uteblir? Er svær interessert i kosthold og trening men er ikke en stor fan av slanking. Fungere dårlig med hard trening.<br />Hilsen kathis

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her