TREN SOM KJENDISENE: La Kim Kardashian West, Zac Efron og flere inspirere deg på treningsfronten.

Slik trener du som kjendisene

Publisert: 2018-01-05 15:22

Superkjendiser som Jennifer Lopez, Kim Kardashian West og Zac Efron deler fra tid til annen treningsøktene sine på sosiale medier. La deg inspirere av kjendistreningen du også kan få til.

Trenger du litt treningsinspirasjon? Det er ikke bare treningsprofiler som deler treningsøktene sine på sosiale medier. Kjendiser deler fra tid til annen sine favorittøkter, og vi har samlet noen av dem.

Jennifer Lopez og Kim Kardashian West: Trappeløp

– Trappeløp er en enkel og effektiv treningsform der du får trent både kondisjon og styrke for ben og rumpe. Du får også trent spenst fordi du må bruke kraft til å sparke deg oppover trappetrinnene, forteller Vektklubbs treningsekspert Silje Bjørnstad.
– I tillegg har de fleste en trapp i nærheten, enten det er innendørs eller utendørs, så dette er en lett tilgjengelig treningsform. Det er også helt gratis – som jo vil være positivt for mange. Det er også enkelt å variere treningsøktene med ulike intervaller, både i form av distanse og tidsbruk. Du kan også utfordre deg selv med å variere mellom løp, hink og hopp oppover trappetrinnene, sier treningseksperten.

Her kan du se bildet på Jennifer Lopez sin Instagramprofil.

Når du trener trappeløp er det viktig å bruke god tid på å varme opp kroppen.

– Planlegg gjerne økten på forhånd slik at du vet hva du skal gjøre, forteller Bjørnstad.

– Ikke gå for hardt ut slik at du brenner av kruttet på det første intervalldraget, men øk intensiteten gradvis og så kan du heller ta deg mer ut på de siste dragene.

Her kan du se bildet på Kim Kardashian West sin Instagramprofil.

Bjørnstad tipser også om viktigheten ved riktig skotøy. Hun anbefaler å oppsøke hjelp i en sportsforening for å finne skoene som er tilpasset deg og omgivelsene du skal trene i.

Her finner du trappetreningsprogram.

Mark Wahlberg: Pilatesball

Pilatesball kan brukes til å trene hele kroppen, og er for eksempel perfekt til hjemmetrening.
– Her kan du trene både bevegelighet, stabilitet, balanse og styrke, eller en kombinasjon, forteller treningsekspert Bjørnstad.

Her kan du se videoen på Wahlberg sin Instagramprofil.

Bjørnstad tipser om å bruke tid på å jobbe litt med balanse og stabilitet før du går løs på de mest krevende øvelsene.

– Skriv gjerne ned økten på forhånd slik at du vet hva slags øvelser du skal gjøre og hvilke muskelgrupper du ønsker å fokusere på, sier hun.

Her finner du øvelser med pilates ball.

Zac Efron: Kettlebells

– En kettlebell er enkelt forklart en vektkule med håndtak. I utgangspunktet kan den brukes i samme øvelser som du ville ha brukt én eller to vektmanualer eller en vektstang, forklarer Bjørnstad.

Kettlebells passer godt til styrketrening og sirkeltrening med styrkeøvelser. De kommer i ulike størrelser og kilo.

– Med kettlebells har du også mulighet til å jobbe på høy intensitet. Dette får opp pulsen i mer eksplosive øvelser som for eksempel kettlebell snatch og kettlebell swings. Kettlebells egner seg også godt for å trene stabilitet, sier treningseksperten.

Her kan du se bildet på Zac Efron sin Instagramprofil.

Hun anbefaler å få hjelp av noen med god peiling på trening med kettlebells for å lære om riktig utførelse av øvelsene før du begynner.

– Ikke gå for hardt ut med å velge de tyngste kulene. Øk heller vektene gradvis etter hvert som du blir tryggere på teknikk og øker styrken. Start med rolige og kontrollerte bevegelser før du øker intensiteten - og før du går løs på de mer teknisk krevende øvelsene.

Her finner du et treningsprogram med kettlebells.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Sunn frokost hver morgen

Så mye forbrenner vinteraktivitetene

Hjemmetrening: Skli deg i bedre form

– Ville bli en bedre utgave av meg selv

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her