Bør jeg redusere kaffeinntaket

Vektklubb
Publisert: 2005-11-17 11:22

Hei! Jeg drikker MYE kaffe. Har kaffe noen innvirkning på kroppens forbrenning? Bør jeg redusere kaffeinntaket?<br /><br />I. J. A

Forskerne er usikre på om kaffe er skadelig for helsen, men stort sett enige om at et moderat inntak av kaffe (omtrent 6-7 kopper per dag) ikke er skadelig.


* Kaffe inneholder meget store mengder av antioksidanter og det er mulig at det kan være noe av forklaringen på at man ser en viss gunstig effekt på forekomsten av tykktarmskreft hos dem som drikker kaffe. Likevel er ikke effekten så klar og veldokumentert at vi kan anbefale befolkningen å drikke kaffe i store mengder for å redusere risikoen for å få tarmkreft.


* Kokekaffe og alle andre ikke-filtrerte kaffetyper inneholder kaffefett som har særdeles sterk kolesteroløkende effekt på blodkolesterolnivået. Derfor anbefales man å bruke filterkaffe eller pulverkaffe som ikke inneholder vesentlige mengder av det kolesteroløkende kaffefettet.


* For den som drikker kaffe med melk, har kaffekoppen innvirkning på kaloriinntaket. H-melk inneholder mer kalorier enn lettmelk, og lettmelk inneholder flere kalorier enn skummet melk. Hvis du drikker mye kaffe med melk, er det verdt å loggføre melkemengden i dagboken, slik at du passer på ikke å overskrider kalorinivået du skal holde deg til daglig.


Vennlig hilsen professor i ernæring, Christian A. Drevon

Redaksjonen tilføyer om caffe latte:


Den populære varmdrikken Caffè latte, tilberedes av espresso og melk. Forholdet mellom espresso og melk varierer, men alt fra én del espresso til tre deler melk og opp til 1:8 er definert som en caffè latte. Caffè latte serveres oftest i store kopper eller glass på cirka 30 cl, og er slik en mildere kaffedrikk (og større i volum) enn cappuccino. (Kilde: Wikipedia)

Les også: Sjekk kaloriinntaket på ulike kaffe-typer

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her