Bør jeg redusere kaffeinntaket

Publisert: 2005-11-17 11:22

Hei! Jeg drikker MYE kaffe. Har kaffe noen innvirkning på kroppens forbrenning? Bør jeg redusere kaffeinntaket?<br /><br />I. J. A

Forskerne er usikre på om kaffe er skadelig for helsen, men stort sett enige om at et moderat inntak av kaffe (omtrent 6-7 kopper per dag) ikke er skadelig.


* Kaffe inneholder meget store mengder av antioksidanter og det er mulig at det kan være noe av forklaringen på at man ser en viss gunstig effekt på forekomsten av tykktarmskreft hos dem som drikker kaffe. Likevel er ikke effekten så klar og veldokumentert at vi kan anbefale befolkningen å drikke kaffe i store mengder for å redusere risikoen for å få tarmkreft.


* Kokekaffe og alle andre ikke-filtrerte kaffetyper inneholder kaffefett som har særdeles sterk kolesteroløkende effekt på blodkolesterolnivået. Derfor anbefales man å bruke filterkaffe eller pulverkaffe som ikke inneholder vesentlige mengder av det kolesteroløkende kaffefettet.


* For den som drikker kaffe med melk, har kaffekoppen innvirkning på kaloriinntaket. H-melk inneholder mer kalorier enn lettmelk, og lettmelk inneholder flere kalorier enn skummet melk. Hvis du drikker mye kaffe med melk, er det verdt å loggføre melkemengden i dagboken, slik at du passer på ikke å overskrider kalorinivået du skal holde deg til daglig.


Vennlig hilsen professor i ernæring, Christian A. Drevon

Redaksjonen tilføyer om caffe latte:


Den populære varmdrikken Caffè latte, tilberedes av espresso og melk. Forholdet mellom espresso og melk varierer, men alt fra én del espresso til tre deler melk og opp til 1:8 er definert som en caffè latte. Caffè latte serveres oftest i store kopper eller glass på cirka 30 cl, og er slik en mildere kaffedrikk (og større i volum) enn cappuccino. (Kilde: Wikipedia)

Les også: Sjekk kaloriinntaket på ulike kaffe-typer

Annonse

Kickstart 2023 med Vektklubb!

Nå får du 30 % rabatt på alle våre medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og ukentlige menyforslag utarbeidet av kliniske ernæringsfysiologer. I tillegg får du inspirerende artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!

Siste sjanse! Bestill før:

0dager

8 timer

42minutter

25 sekunder

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 md: 249 kr/ md, ordinær pris for 6 md: 199 kr/ md, ordinær pris for 12 md: 149 kr/ md. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her