Skjev kostsirkel til tross for mye karbohydrater

Publisert: 2008-08-28 10:27

Jeg følger dagboken ved å skrive inn det jeg spiser. Har ikke valgt å følge det anbefalte kostprogrammet som er satt opp for meg, da det er mye jeg ikke klarer å få i meg. Jeg sliter med å få i meg nok karbohydrater. Spiser grovt brød, knekkebrød, ris, pasta, potet til middag men sliter å få sirkelen til å bli riktig. Hva kan jeg spise ellers for å få den riktig? Og vil jeg ikke klare å gå ned i vekt hvis ikke sirkelen er så riktig som mulig?<br />Hilsen dame på 38 år og fersk i Vektklubb.no<br />Fra Merethe

Hei,
For å gå ned i vekt er det viktig å spise mat med mindre energi (færre kalorier) uansett om energien kommer fra karbohydrater, fett eller proteiner.
Fordelingen av energiinntaket fra de ulike energigivende næringsstoffene er viktig for at man skal få i seg de ulike typer av vitaminer og mineraler i tillegg til brennstoffet. Dessuten er det mange studier som tyder på et relativt høyt inntak av stivelsesholdige matvarer som grovt brød, knekkebrød, ris, pasta, poteter og grønnsaker gir helsemessig gevinst. Du må altså øke inntaket av de stivelsesholdige matvarer på bekostning av de fettrike matvarene for å spise det som anbefales i kostsirkelen. Likevel kan du lykkes med å gå ned i vekt bare ved å spise mindre energi. Lykke til med medlemskapet!
Vennlig hilsen Christian A. Drevon

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Mindre energi med mindre kalorier

Mindre energi med mindre kalorier

Hei! Jeg skal ned 13 kilo som jeg har lagt på meg i forbindelse med to svangerskap de siste fem årene. På Vektklubb har jeg fått anbefalt et daglig kaloriinntak på 1570 kalorier. Jeg har nå gått ned to kilo på to uker, men føler at jeg trenger mer mat. Hvis det går mer enn tre timer mellom måltidene, får jeg skjelvinger, blir slapp og kjenner meg "treg."<br /> <br />Jeg har kuttet masse ned på raske karbohydrater, og har kuttet ut godterier og kaker på hverdager. Jeg har oppdaget at jeg likevel har et relativt høyt inntak av fett (nøtter og middagsmat). Jeg lurer egentlig på om ikke kroppen snart vil venne seg til et lavere kaloriinntak? Jeg plages ikke med sult, kjenner bare at jeg har mindre energi, beveger meg saktere, orker ikke ta i på trening osv. Eventuelt bør jeg få ned fettinnholdet i kosten og heller ligge litt høyere på karbohydrater for å holde energien oppe i det daglige?<br />Mvh Trønderkvinne

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her