Nye Yogrøt finnes i to varianter, en naturell og en med mangopuré og med pekannøtter. Godt, synes matspaneren, men litt stiv pris.
Nye Yogrøt finnes i to varianter, en naturell og en med mangopuré og med pekannøtter. Godt, synes matspaneren, men litt stiv pris. Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Matspaneren: Yogrøt fra Synnøve

Eli Anne Myrvoll, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert: 2019-12-27 12:10

Det kan aldri bli for mange nyheter i mellommåltidssegmentet, og nå har Synnøve kommet med to kjøleskapsgrøtinspirerte yoghurter med havre og chia som matspaneren har sett litt nærmere på. Altså yoghurt + grøt = yogrøt.

Innhold:

Hovedingrediensen er fettfattig gresk yoghurt som er tilsatt litt havreflak, havregryn og chiafrø.

Yogrøt finnes i to varianter. Den naturelle er tilsatt 1,3 prosent havreflak, 1,3 prosent havregryn og 0,8 prosent chiafrø. I tillegg er det litt sukker (andel ikke oppgitt, men står etter chiafrø i ingredienslisten så det er mindre enn 0,8 prosent), stivelse og stabilisatorer.

Eksperter: Kostholdet er viktigere enn trening for å gå ned i vekt

Den andre typen yogrøt, med mango- og ferskenpuré i bunnen og hakkede pekannøtter som topping, inneholder 5 prosent pekannøtter og totalt 9 prosent mango og ferskenpuré. Havren er glutenfri.

Pris:

Yogrøt naturell cirka 17 kroner for et beger á 150 gram.

Yogrøt med fruktpuré og nøtter koster cirka 24 kroner for et beger á 158 gram.

Hver måned tester klinisk ernæringsfysiolog og  Vektklubbs matspaner, Eli Anne Myrvoll Blomkvist, sunnhetsgraden av nye eller kjente matvarer.
Hver måned tester klinisk ernæringsfysiolog og Vektklubbs matspaner, Eli Anne Myrvoll Blomkvist, sunnhetsgraden av nye eller kjente matvarer. Foto: Jan Petter Lynau / VG

Hva smaker det?

Hvis du, som meg, liker både grøt og yoghurt, så kommer du nok til å like dette også. Det smaker mest av gresk yoghurt, og så har yogrøten litt tyggemotstand fra havren. Mango- og ferskenpuréen er passe søt og pekannøtter er blant mine favorittnøtter så det funker jo fint.

Tidligere testet: Tine yoghurt Uten tilsatt sukker eller søtsoffer, med mange og aprikos

Jeg kunne ønske meg mer tyggemotstand, altså en høyere andel havre og frø. Slik den er nå synes jeg den smaker mest gresk yoghurt. Jeg synes produktet er et fint mellommåltidsprodukt som smaker godt, men personlig ville jeg hatt den mer grøtaktig på bekostning av yoghurtandelen.

Steel cut havre, som du finner i Yogrøt, er korn av havre som er kuttet i biter med kniver i en knivtrommel i stedet for å bli valset til flate gryn som er den typen havregryn vi kjenner best. Kuttet havre har en annen konsistens med litt mer tyggemotstand.
Steel cut havre, som du finner i Yogrøt, er korn av havre som er kuttet i biter med kniver i en knivtrommel i stedet for å bli valset til flate gryn som er den typen havregryn vi kjenner best. Kuttet havre har en annen konsistens med litt mer tyggemotstand. Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Hvor sunt er det?

Den greske yoghurten Synnøve bruker som base er fettfattig og proteinrik. Havre er en sunn, næringsrik kornsort med umettede fettsyrer, proteiner og betaglukaner, som er en type løselige fibre som har vist seg å være gunstig for helsa, blant annet med tanke på kolesterolnivået i kroppen.

Når i tillegg innholdet av tilsatt sukker er under 1 prosent i produktet, så er jo dette et smart og næringsrikt mellommåltidsvalg.

Den naturelle yogrøten er nokså energifattig (rett over 100 kcal i et beger), så dette passer jo fint som en snack eller et raskt mellommåltid for Vektklubbmedlemmer som ikke vil overstige «kaloribudsjettet» selv om sulten gnager på ettermiddagen.

Et fint mellommåltid for deg som vil passe kaloriinntaket, synes matspaneren.
Et fint mellommåltid for deg som vil passe kaloriinntaket, synes matspaneren. Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Alt i alt synes jeg dette produktet er et smart tilskudd til mellommåltidssegmentet. Jeg synes kanskje prisen på den med frukt og nøtter er litt stiv. Hvis jeg kjøper produktet igjen så er det mest sannsynlig at jeg kjøper den naturelle varianten og tar en neve nøtter eller en frukt til for å få et litt mer mettende og sammensatt lite måltid.

Næringsinnhold

Per 100 gram og per beger:

Yogrøt naturell: 69 kcal, 0,5 gram fett hvorav 0,1 gram mettet fett, 10,3 gram karbohydrat hvorav 7,8 gram sukkerarter, 5,5 gram protein og 0,1 gram salt. Et beger (150 g) gir cirka 103 kcal.

Yogrøt med mango-fersken og pekan: 108 kcal, 3,4 gram fett hvorav 0,3 gram mettet fett, 13,9 gram karbohydrat hvorav 10 gram sukkerarter, 4,7 gram protein og 0,1 gram salt. Et beger (158 g) gir cirka 170 kcal.

Kunne hatt litt mer «grøt» på bekostning av yoghurt, synes matspaneren. De mørke prikkene du ser i naturell-varianten er chiafrø.
Kunne hatt litt mer «grøt» på bekostning av yoghurt, synes matspaneren. De mørke prikkene du ser i naturell-varianten er chiafrø. Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Sammenlignet med lignende produkter

Per 100 gram og per enhet. PS, forskjellige porsjonsstørrelser!

Rislunsj jordbær original: 138 kcal, 5,4 gram fett, 19 gram karbohydrat, 2,9 gram protein. Et beger á 150 gram gir cirka 237 kcal. Inneholder totalt 8 prosent tilsatt sukker.

Synnøve Finden Gresk yoghurt jordbær og granola: 111 kcal, 2,5 gram fett, 15,8 gram karbohydrat og 5,9 gram protein. Et beger á 165 gram gir cirka 183 kcal. Totalt 11 prosent (!) tilsatt sukker.

Fjordland byggrynslunsj jordbær original: 106 kcal, 4,1 gram fett, 14 gram karbohydrat, 3,4 gram protein og 1,4 gram kostfiber. Inneholder totalt 4 prosent tilsatt sukker.

TINE go’morgen naturell: 113 kcal, 5,3 gram fett, 11 gram karbohydrat, 4,8 gram protein og 1 gram kostfiber. Et beger á 195 gram gir cirka 220 kcal. Totalt 2 prosent tilsatt sukker.

Skyr skogsbær med musli: 101 kcal, 0,5 gram fett, 13 gram karbohydrat, 10 gram protein og 2,2 gram kostfiber. Et beger á 170 gram gir cirka 170 kcal. Totalt 4 prosent tilsatt sukker.

Skyr pasjonsfrukt klemmepose: 68 kcal, 0,2 gram fett, 5 gram karbohydrat og 10 gram protein. En klemmepose á 140 gram gir cirka 95 kcal. Ikke tilsatt sukker, inneholder søtstoffer.

Dersom du har tips til matvarer @matspaneren kan sette under lupen så send gjerne mail til redaksjonen eller tag @matspaneren på instagram

Yogrøt med mangopuré og pekannøtter og yogrøt naturell veier henholdsvis 158 g og 150 gram. Til sammenligning veier en Go’morgen-yoghurt fra Tine 190 gram.
Yogrøt med mangopuré og pekannøtter og yogrøt naturell veier henholdsvis 158 g og 150 gram. Til sammenligning veier en Go’morgen-yoghurt fra Tine 190 gram. Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her