Overvektig og vil bli gravid?

Vektklubb
Publisert: 2010-02-18 09:19

Hei! Jeg lurte på noe angående det å bli gravid når man er overvektig. Jeg har et ønske om å bli gravid, men veier 98 kilo. Jeg har ikke eggløsning regelmessig. Jeg har stått stille vektmessig lenge, og det virker bare ikke som om jeg skal komme meg mer ned i vekt. Jeg føler at tiden snart renner ut, da jeg er i midten av 30-årene. Hva kan jeg gjøre for å øke sjansen? Har hatt en graviditet utenfor livmor. Kan man få hjelp av en lege?<br />Mvh Henriette

- Det er ingen spesiell mat som hjelper
mot infertilitet, men det øker fertiliteten å
gå ned i vekt, skriver lege Ina Wille.

Hei! Ja, du kan få hjelp av legen din. Legen kan sjekke hvordan det står til med hormonene dine og dermed også eggløsing.
Du kan ta en blodprøve den 21-23 dagen etter første blødningsdag i siste mens. Legen kan da måle progesteron, og er denne over 15, så har du mest sannsynlig eggløsning.
Ingen spesiell mat som øker fertiliteten!
Er ikke dette i orden, kan legen din henvise deg til en infertilitetsklinikk. De ønsker nok at du helst skal veie under 90 kilo, da det gir større sjansere for at du skal bli gravid og også mindre risiko for barnet.
Lykke til! Hilsen Ina Wille
Redaksjonen anmerker: Linkene i svaret er lagt inn av redaksjonen i Vektklubb.no der vi finner det hensiktsmessig. Vi gjør oppmerksom på at Vektklubb.no ikke er ansvarlig for innholdet på eksterne linker.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her