Grønn te dokumentert som vektreduserende?

Synnøve Åsebø
Publisert: 2010-01-27 16:25

Vi har jo lenge fått høre fra dere ekspertene på Vektklubb at det ikke finnes noen "mirakelkurer" og at diverse teer og liknende humbug. Men har lest i vitenskaplige artikler at grønn te med epigallocatechin gallate (EGCG) skal ha en positiv effekt, bevist gjennom forsøk på mus. <br />Et eksempel er: Hyun-Seuk Moon et al: Proposed mechanisms of epigallocatechin-3-gallate for anti-obesity, Chemico-Biological Interactions, Volume 167, Issue 2, 25 April 2007, Pages 85-98. <br />Hva mener du? Antar selv at sunt kosthold og trening forsatt er det viktigste, men mulig at EGCG gir en ekstra effekt?<br />Mvh Kristian

Hei Kristian!

Hvis mirakelkurer virket ville vi ikke hatt et så stort fedmeproblem som vi har. Da ville selvsagt alle bli behandlet med slike kurer og så ville problemet være løst. Men slik er det dessverre ikke.

Det kan være mange enkeltmatvarer (for eksempel koffein, chili, grønn te) som hver for seg kan ha en viss positiv effekt på for eksempel appetitt, sug, forbrenning og lignende, men virkningen er sjelden så stor at det har noen særlig betydning på vekten.

Jeg vil også minne deg om at vi ikke kan konkludere med at noe som har effekt hos mus vil ha effekt hos mennesker da det tross alt er en forskjell på mus og menn... Når det er sagt så må du gjerne drikke grønn te dersom du har tro på det, som du vet kan tro flytte fjell, og det er nok uansett ikke skadelig på noe vis.

Om du har en effekt av grønn te så er jo det bra, men jeg mener fortsatt at sunt kosthold og trening (altså en sunn livsstil) er den beste og mest varige veien til en sunnere vekt og bedre helse.

Fedmeoperasjoner er selvsagt også effektive, men det er ikke en behandling som tilbys alle. Det er heller ikke anbefalt alle da det, i tillegg til å være dyrt, kan ha mange lite hyggelige bivirkninger. Sunt kosthold og trening har kun positive bivirkninger og gir god helse, så det er bare å komme i gang!

Vennlig hilsen Eli Anne M. Blomkvist

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her