Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
 

I ALLE FARGER OG FORMER: Det finnes flere typer gresskar, og mange av dem kan brukes i matlaging.

Gresskar: Ikke bare en dekorasjon

Dersom det eneste du har brukt et gresskar til er å lage et skummelt fjes som plasseres ved inngangsdøren på Halloween, er du ikke alene.

Mange ser på gresskaret som en Halloween-dekorasjon, men det finnes gode grunner for å finne andre bruksområder for grønnsaken som jo er veldig bra for deg.

Gresskar er nemlig stappfull av vitaminer og mineraler, i tillegg til at den inneholder lite kalorier. Den er også en god kilde til kostfiber og kalium, og protein som bidrar til vekst i muskelmasse.

I likhet med gulrot er gresskar fulle av betakaroten, en antioksidant som omdannes til vitamin A i kroppen. Det bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Gresskaret har også vist seg å redusere risikoen for prostata- og tarmkreft, og C-vitamin og betakaroten gir en immunforsvaret en ekstra «boost».

Les også: Sukkerfrie Hallooween-kaker med gresskar

 

FARGERIK MATLAGING: Gresskar passer ypperlig i matlagingen, både i gryter, supper og stuinger.


Slik spiser du det:

Det finnes utallige måter å inkorporere gresskaren inn i matlagingen, både gjennom supper og gryter, men også i salater og desserter.

Prøv for eksempel denne vegetariske thaigryten med gresskar!

Halloweengresskaret du finner i butikkene er ofte produsert til dekorasjon, men fortvil ikke: Det finnes mange typer å velge mellom dersom du ønsker å bruke den til matlaging. Butternutgresskaret ser ut som en stor, avlang pære, med søtt og velsmakende kjøtt. Den passer både kokt eller stekt til middag, eller som dessert. Den klassiske gresskarpaien er en stor hit i USA på høsten og vinteren - og spesielt under Thanksgiving.

Spaghettigresskaret er mindte vanlig, og minner om en gul honningmelon i fasongen. Den typen gresskar kjenner du igjen ved fruktkjøttet som består av tråder som minner om spaghetti. Denne grønnsaken kan ikke spises rå, men passer ypperlig i gryteretter, supper og stuinger, eller som erstatning for potet.

Turbangresskaret brukes ofte kun til dekorasjon på grunn av utseendet ettersom den, som navnet tilsier, ligner på en turban. Den er imidlertid like fin som andre gresskar i gryteretter og supper, og den kan syltes og serveres til kjøtt- og fiskeretter.

Les også: Skrekkelig, men sunnere Halloween-godis

Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Syv sunne Halloween-snacks

Våre beste raske og sunne middager