SLANKERE: Før veide May Jorun (37) 140 kilo og Per Arne (23) 155 kilo. Hvor lette de er i dag vil de ikke røpe. Kroppene har blitt smalere, mens smilet bredere.
SLANKERE: Før veide May Jorun (37) 140 kilo og Per Arne (23) 155 kilo. Hvor lette de er i dag vil de ikke røpe. Kroppene har blitt smalere, mens smilet bredere. Foto: Robert S. Eik / VG

Livet etter slanke-TV: Enormt fornøyd

Andrew Mukuria
Publisert: 2015-03-20 08:50

Før veide de nesten 300 kilo til sammen. Etter TV-slanking i programmet «The Biggest Loser» kan både Per Arne (22) og May Jorun (37) endelig få plass i et vanlig flysete.

- Jeg greide ikke å ha barna på fanget lenger, og skjønte jeg at jeg måtte gjøre noe, sier trebarnsmoren May Jorun Bjølgerud (37) fra Sande.
Hun og Per Arne Ramberg (22) er blant de 12 deltagerne i den norske versjonen av «The Biggest Loser». I programmet konkurrer alle om å gå ned mest mulig i vekt. Interessen for å være med, var stor. TVNorge mottok nærmere 2000 søknader fra personer som ønsket å delta.

- Fantastisk reise

Bjølgerud, som jobber som ungdomsveileder på videregående skole, veide 140 kilo før TV-innspillingen startet. Hun er 168 cm høy. Det gir en BMI på 49,6. (Regn ut din BMI)

Alenemoren innrømmer at hun først var skeptisk til konseptet, men at hun er fornøyd med egne resultater og oppfølgingen fra TV-kanalen.
Også Ramberg er glad for at han tok sjansen.
- Det har vært en fantastisk reise. Jeg har lært mye om meg selv og har fått et nytt liv etter å ha vært med, sier 22-åringen fra Stjørdal. Han veide 155 kilo før han ble med og er 187 cm høy.
De har begge gått ned stort i vekt, uten at de vil avsløre hvor mye.
- Men hvor mye vi veier nå, får vi ikke røpe før sluttresultatet er vist på TV.
- Hva blir den største utfordringen når programmet blir ferdig?
- Vi er våre egne verste fiender, svarer Bjølgerud.
- Det er vi som må opprettholde resultatet. Jeg tror nok jeg kommer til å tenke meg om en ekstra gang når jeg putter noe i handlevognen fordi folk kan tenke det er jo han fra «The Biggest Loser», sier Ramberg.

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Bli medlem av Vektklubb

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Stigmatisering

Programmet hadde allerede før premieren fått kritikk fra Jørgen Foss (25), leder i landsforeningen for overvektige.
Han mener «The Biggest Loser» kan føre til stigmatisering av sykelig overvektige.
- Et TV-show som dette, frykter jeg blir mer et «freak show» enn et helserettet program, sa Foss til VG da det ble kjent at programmet skulle på lufta.
Programleder Henriette Bruusgaard (33), kjent fra blant annet «Alt for Norge», har på sin side avfeid kritikken. Hun mener de dyrker deltagerne som helter, og hevder deltagerne følges opp på en god måte. Med seg har Bruusgaard de personlige trenerne Tonje Jenssen og Adrian Paul.
Ramberg og Bjølgerud fremhever at det handler om å endre livsstil, og ikke bare gå ned i vekt. De ønsker å vise andre at det er mulig å oppnå resultater om man bare jobber godt nok.
- Trening utgjør gram. Kosthold utgjør kilo, sier Bjølgerud.
- Vi har satt oss selv i søkelyset. Dette er ikke en utgave av «Kakekrigen», det er oss folk ser på, følger Ramberg opp med.
De forteller at vektnedgangen har gjort dem i stand til å gjøre ting de aldri hadde forestilt seg før.

Reiseglede

- Jeg kan endelig gå fjelltur eller gå på tivoli. Tivoli har jeg bevisst unngått fordi jeg ikke har kunnet spenne meg fast. Beltet har ikke passet, forteller Ramberg.
- Tidligere har jeg vært veldig utilpass i fly, nettopp fordi beltet ikke har passet. Men nå har jeg bestilt langreise til Thailand i april, sier en fornøyd Ramberg, som til daglig jobber som bedriftsrådgiver, men som alltid har drømt om å bli pilot - som sin far.
Også Bjølgerud er henrykt over sitt nye liv.
- Det er så deilig å kunne ta på belte når jeg skal fly! samtykker hun.
TVNorge har tidligere sendt «Slankekrigen», «Et lettere liv», «Tjukkholmen» og den amerikanske versjonen av «The Biggest Loser». Serien har også hatt en skandinavisk versjon, der seks av deltagerne var fra Norge.
- Hva er det med TVNorge og slanke-TV?
- Grunnen til at vi velger dette, handler ikke bare om slanking. Selvfølgelig er alle opptatt av helse og kosthold, men det handler mye om at vi følger folk som har en drøm om å endre livet. Det er endrings-TV i den forstand. Så er det vår oppgave å ta vare på dem underveis, så de ikke opplever at de bare blir brukt som underholdning i et TV-show - for det er jo underholdning. Men det er viktig at de føler seg ivaretatt, sier kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Espen Skoland.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Ny og forbedret tjeneste - dette får du!

Les også:

En dag som deltaker i The Biggest Loser Norge: Slik trente og spiste de

«Biggest Loser»-Lars: - Slanker meg for familien

Rett kosthold og trening gjør deg yngre

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her